Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Rosy Pereira

Rosy (Baby) Pereira werd geboren Jakarta (Indonesia).Ze was de jongste telg uit een nest van drie kinderen van de populaire Hawaíían/steelguitarist Coy Pereira, die in Nederland meer dan 40 jaar deel uit maakte van de legendarische ‘Kilima Hawaííans’.

Nog geen 14 lentes jong formeerde ze samen met broer Richard haar eigen soulband Objection.Repeteren werd gedaan in de grote schuur van de familie, want de buren waren onderhand toch al gewend aan de herrie(!) die de jongelui konden maken. Al snel wonnen ze een paar talentenjachten en stond de band in het voorprogramma van Pink Floyd in de Rotterdamse Doelen.Objection moest vaak vrij van school vragen om ’s woendags in N.C.R.V’s live-uitzending Jeugdland van Eddy Becker op te treden en zo kreeg de band ook een bekende naam. Twee jaar later werd Rosy, die destijds Baby May heette, gevraagd om als vaste zangeres te gaan zingen bij de Belgische Bobby Setter Band en ook werd ze gevraagd bij de big band van orkestleider Jean Jacques.Dit resulteerde er voor dat er televisie-uitzendingen gemaakt werden samen met het Groot BRT Orkest o.l.v. dirigent Francis Bay.

Op haar 18e nam ze haar eerste single “Serenade To Summertime op, de single werd in Parijs opgenomen en geproduceerd door José Bartell en Jean-Claude Petit, uitgebracht op het Barclay label.In hetzelfde jaar -in 1969- schitterde ze in de Amerikaanse musical ‘The Last Days Of Isaac’, die in het Vlaams "De Laatste Dagen Van Isaac'' en in het Frans "Les Derniers Jours d’Isaac" in Le Theatre DeLa Monnaie (Muntschouwburg) in Brussel werd opgevoerd. In 1970 vertegenwoordigde ze Zweden op het songfestival voor het ‘Gouden Orpheus’ in Slantchev Briag in Bulgarije. Haar broer Richard, die als technicus bij de NOS werkte, zorgde er voor dat ze in contact kwam met Charlie Nederpelt.Met het VARA’s dansorkest en ook met het combo van Henk Westrus maakte Rosy vele radio-uitzendingen bij de VARA.  Toen ze door Herman Stok werd gevraagd voor een interview in zijn populaire radioprogramma ZI, werd haar naam door velen gefluisterd in de wandelgangen van het NOS-complex met als gevolg  programma’s zoals Muzikaal Onthaal met Metropool Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo en Van Twaalf tot Twee van Hans van Willigenburg en Met Liedjes Het Land In.Ook deed ze veel koortjeswerk met en voor o.a. Hans Vermeulen, Bart vd Laar, Jack Jersey etc.