Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Concert Dilana Smith en Erwin van Ligten 27 januari 2024

Zaterdag 27 januari ~ Cultureel Centrum Voorschoten.
Dilana Smith en Erwin van Ligten, twee topmuzikanten, twee werelden die samenkomen in het Cultureel Centrum in Voorschoten.
‘Erwin van Ligten wordt door kenners gezien als de beste Indogitarist van Nederland’, aldus het Nederlands-Indische magazine INDAH.
“Dilana zal de boeken ingaan als een van de grootste zangeressen ooit.” – muziekindustrie.squidoo.com
Dilana, geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika, werd geïnspireerd door Janis Joplin en Tina Turner en als 15-jarig meisje liep zij van huis weg om haar muzikale dromen te volgen. De muziekscene in Zuid-Afrika was een doodlopende weg voor Dilana, worstelend met het apartheidstijdperk, sancties en boycots kon ze haar vleugels niet verder uitslaan. Daarom verliet ze halverwege de jaren negentig haar thuisland en waagde de sprong naar Nederland. Met haar toenmalige band WOZANI (Zulu voor Come and Join) kreeg ze een Nederlands platencontract en een veelbelovende muziekcarrière in Nederland.
Dilana heeft opgetreden met de grootste rocklegendes, waaronder Tommy Lee en Mick Mars (Mötley Crue), Dave Navarro (Jane's Addiction, Red Hot Chili Peppers), Gilby Clark (Guns N' Roses), Adrian Young (No Doubt), DJ Ashba (SIXX AM), John 5 (Marilyn Manson) en vele anderen. In 2007 veroverde ze de massa met openingsoptredens voor Aerosmith en Beth Hart. Ze lanceerde twee solotournees door Noord-Amerika en West-Europa, die beide consequent uitverkocht waren en uitstekende recensies kregen in de pers.
Tijdens haar uitgebreide wereldtournees trad Dilana op in Afghanistan voor de troepen in 2009 en 2010. Ze maakte deel uit van de Go Army Concert Series-tour in augustus 2011, deelde het podium met Lynyrd Skynyrd en de Doobie Brothers en toerde uitgebreid de wereld rond, non-stop van 2014 tot heden, waarbij ze het grootste deel van haar tijd in Europa doorbracht, maar ook door de VS en Afrika toerde.
Erwin van Ligten, geboren in Surabaya op Java, is een gitarist, zanger en songwriter, die in diverse bands en met diverse artiesten speelt vanaf de jaren 70 tot heden.
Op zijn twaalfde krijgt Erwin een gitaar en raakt vervolgens geïnspireerd door de Indorock van The Tielman Brothers. Ook is hij sterk beïnvloed door het gitaarwerk van Chet Atkins op de Jim Reeves platen, die zijn moeder en veel Indische families draaien.
Van zijn ouders mocht Erwin niet naar het conservatorium en om hen een plezier te doen werkt hij drie jaar bij een bank. Maar de passie voor muziek wint en hij speelt in diverse bands. Na een auditie wordt hij op zijn 22e in 1980 aangenomen bij de Dizzy Man’s Band, neemt ontslag bij de bank en schaft een Gibson ES en Fender Telecaster aan. In 1985 gaat hij spelen in Bertus Borgers Groove Express, in samenwerking met Barry Hay’s soloproject Victory of bad taste samen met Ton Dijkman, drums en Rene Lopez.
Veel grote namen en projecten volgen;
Angela Groothuizen, Sue Chaloner, Bergit Lewis, Mathilde Santing, Frédérique Spigt in de band ‘A girl called Johnny, Julya Lo’ko, Brigitte Kaandorp, Chris Hinze, Astrid Serieze, Micheline van Hautem, Rob Wiedijk van The Bob Color en The Alessi Brothers.
Een indrukwekkende staat van dienst, te veel om hier alles te vermelden. Op dit moment loopt ook nog de theater tour ‘Stille kracht’. In deze voorstelling vertelt Erwin op geanimeerde wijze over zijn familie en verenigt de weemoedige klanken van krontjong met blues, rock en reggae, zoals alleen hij dat kan. Erwin is sinds kort de nieuwe gitarist van de vermaarde blues band Flavium.Erwin