Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Laatste voorstelling er zijn nog kaarten!

OPEN PODIUM juni V3

BELANGRIJK:

In de aankondiging van het Open Podium van het Werftheater op zondag 11 juni a.s. staat vermeld dat de muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het trio Tiga, een gelegenheidsformatie die is samengesteld voor dit éénmalige optreden. Zoals op de foto op de flyer te zien is bestaat deze gelegenheidsformatie uit drie mannelijke muzikanten.

Naar aanleiding van berichten dat er al langer een formatie TI’GA bestaat, leidt onze ongelukkige en onzorgvuldige naamkeuze Tiga tot verwarring bij TI’GA en hun aanhang. Ik betreur dat ten zeerste. 

Hierbij nogmaals excuses voor de ontstane verwarring welke ik al eerder persoonlijk heb aangeboden aan zangeres Nancy Koymans van TI’GA. Mede op haar verzoek en mijn eigen voorstel om via social media kenbaar te maken dat zij NIET zullen optreden op 11 juni a.s. op vermeld evenement plaats ik dit bericht.

Dit alles met het doel om verwarring hieromtrent weg te nemen en teleurstelling bij hun fans te voorkomen.

Pim Fuchs 

Open podium gast is Rocky Tuhuteru

Muzikaal intermezzo: TIGA

Het wordt een heerlijke middag. Mooie verhalen en mooie muziek. 

Rocky Tuhuteru (1959) is van Molukse origine en heeft jarenlang radio- en televisieprogramma’s gepresenteerd en geproduceerd voor de publieke omroepen zoals de NOS en de KRO. Zo tekende hij voor het sportprogramma Langs de Lijn en maakte hij Ontbijt TV samen met Dieuwertje Blok. 

Aan het begin van millennium startte hij het bureau Tuhuteru en Partners, adviesbureau voor communicatie, diversiteit en strategie. 

Sinds 2020 is hij directeur van stichting Pelita die ondersteunt en begeleidt in zorg en welzijn voor allen die een band hebben wat ooit Nederlands-Indië was. 

Hij is nu ook o.m. voorzitter van het Programma Indisch Erfgoed Digitaal en is voorzitter van het adviesorgaan van de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme.

Het trio TIGA zal de muzikale omlijsting verzorgen.  Het repertoire dat zij deze middag zullen spelen zal in de sfeer van het programma voornamelijk bestaan uit Indisch liedjes met af en toe een uitstapje naar nostalgisch repertoire uit de jaren 60.  

TIGA is een gelegenheidstriodat is samengesteld door zanger/gitarist Pim Fuchs. Het trio speelt in een akoestische setting en bestaat verder uit Ernst Maikily (basgitaar en zang) en Edu Loppies (gitaar en zang).

 Pim en Ernst kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben medio 70 jaren deel uitgemaakt van de countryformatie Sommerset waarmee zij in binnen- en buitenland succesvol waren.

Pim maakte sinds medio jaren 80 ook deel uit van het Indisch Muzikanten Collectief dat ruim 25 jaar lang zowel in traditionele als in moderne vorm de krontjong muziek levend hield.

Na het IMC nam hij het initiatief om krontjong op de Nederlandse podia weer te doen herleven en richtte ABADI op met wie hij o.a. meewerkte aan de documentaire ‘Lief Indie’. Ook was hij enkele jaren actief met zijn samengestelde band Adventure aan de Spaanse costa.

Gedurende vier jaar maakte Pim deel uit van het landelijke succesvolle theaterprogramma van Ricky Risolles met Tante Lien/Wieteke van Dort samen met jeugdvriend Guus Paat.

Pim en Ernst zijn, samen met Guus Paat, sinds jaren nog volop actief met hun buddiesband JAYA waarover binnenkort een interview in het Indisch maandblad Moesson te lezen is!

Gitarist Edu Loppies heeft zijn eigen band, Edu & Friends waar hij regelmatig mee optreedt.

De muzikale omlijsting van deze middag met veelal bekende Indische liedjes zal bij het publiek ongetwijfeld een lach maar ook traan teweegbrengen.

Enkele titels: Bengawan Solo, Lief Indie, Ayo mamma, Schoon ver van jou, Sepanjang jalan, Waktu potong padi, Goro gore ne, etc.