Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich presenteert haar nieuwe project met werktitel “InDoos” op de Tong Tong Fair a.s. dinsdag 6 september.

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich presenteert haar nieuwe project met werktitel “InDoos” op de Tong Tong Fair a.s. dinsdag 6 september.

Hetty Wieteke 800 0267

Op de viering van het 80e geboortejaar van Anneke Grönloh afgelopen vrijdag 2 september in de Koninklijke Schouwburg in den Haag trof ik tot mijn genoegen Hetty Naaijkens-Retel Helmrich.


De viering van de 80 e verjaardag bestond o.a. uit de onthulling van een bronzen buste ter nagedachtenis aan deze  onvergetelijke artieste. (zie foto van Hetty en Wieteke)
Hetty vertelde mij vol enthousiasme over haar nieuwe project en de samenwerking voor deze productie met Wieteke van Dort. (zie foto van Hetty en Wieteke)

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich (1955, Indonesië) volgde een opleiding tot docent Nederlands en de opleiding filmproductie. Ze is werkzaam als regisseur, producent en scenarist.

De documentaire met werktitel “InDoos” gaat over de tijd ná de repatriëring van de Indische Nederlanders naar Nederland. Ondanks de aantoonbare misère rondom de Nederlands-Indische migratiegeschiedenis zal deze film zich voornamelijk focussen op de veerkracht van de Indo’s, hoe zij met horten en stoten een plek wisten te veroveren in de Nederlandse samenleving.


Middels zwart wit filmbeelden uit de jaren zestig wat de vader van documentairemaker Hetty Naaijkens-Retel Helmrich  heeft gefilmd, aangevuld met zwart wit filmbeelden die ze van andere Indische families heeft gekregen en mooie, leuke , toepasselijke animatiefilmpjes zal die periode van “assimileren” tot leven gebracht worden.  Tijdens het interview op de Tong Tong Fair zal een korte teaser met in de hoofdrol Wieteke van Dort van deze nog te maken film, worden vertoond.
Beeld uit de animatie voor de documentaire met werktitel “InDoos” van Hetty Naaijkens-Retel Helmrich.

still 800


Dinsdag 6 september
tijd: 20.30 uur
plaats: Studio Tong Tong
Tong Tong Fair
Malieveld
Den Haag

producties Hetty 800
Reeds eerdere producties van Hetty