Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Pasar Malam Bali in Zwolle van start!

Wout Nijland Productions tovert de IJsselhallen om tot een Oosters Paradijs.

 

Pasar Malam Bali na jaren weer terug in de IJsselhallen in Zwolle en hoe! Daar was iedereen het over eens inclusief de nestor van de Pasar Malam , Henri Rudölph.

Hoe ze het hebben gedaan is nog even een raadsel maar de Pasar Malam Bali was van een onverwachte ambiance en pracht die elke bezoeker meetrok in de warme sfeer van een tropische markt.

 

Of zoals meneer Henri Rudolph het zo treffend stelde in zijn ‘overdracht speech’ : ‘Wout je hebt er iets moois van gemaakt!’ En daar was geen woord van overdreven.

De bezoeker krijgt het gevoel op een avondmarkt te zijn. Hij dwaalt over diverse intieme pleinen die met elkaar in verbinding staan en komt zo twee kleine podia tegen, een kooktheater en een gigantisch maar toch intiem theater met een spectaculair podium mooi in het licht gezet en van geluid voorzien door respectievelijk JBtec Productions en Breezy Sound Projects.

PvdA-wethouder Nelleke Vedelaar vertegenwoordigde B&W van Zwolle en zette de Pasar Malam Bali in een historisch perspectief van de gemeente Zwolle en haar evenementen. Samen met Henri wenste zij op het podium Wout Nijland Productions al het goede voor de toekomst met het ‘ overnemen’ van de Pasar Malam Bali. Duidelijk bleek uit haar woorden het enorme belang wat de gemeente Zwolle hecht aan dit soort culturele evenementen. En daarmee was de Pasar Malam Bali anno 2014 officieel geopend!

Een gezellige receptie volgde in de IJsselbar waar velen Henri Rudolph, omringt door zijn naasten, de hand kwamen schudden en hem bedankten voor de vele jaren Pasar Malam Bali! Onder het genot van een lekker drankje en de koekjes van Henri himself werden diverse verhalen uit het verleden opgehaald. Natuurlijk hoort hier muziek bij en Diana Monoarfa en Jeannette Berlauwt verrasten iedereen met hun sfeervolle korte optreden.

 

 

 

 

 

De Pasar was natuurlijk al vele uren geopend en de traditie om de veteranen gratis toegang te verlenen is gehandhaafd en vellen hebben net zoals het traditie was hebben van deze geste van de organisatie gebruik gemaakt.

Mar eens lekker gedwaald over de Pasar en achtereenvolgens genoten van de topband Relight, het duo the Family, Indonesische (Krontjong) zangeres Endang Setyawati, de dansgroep Wahana Budaya, de gezellige formatie Orangelane, de kook show van Henri met zijn dochter, en als klap op de vuurpijl de Show van Blue Diamond Riem de Wolff.

 

Riem deelde Tjampoer mee dat hij bezig was met een muzikaal en visueel project als dank aan al zijn trouwe fans. Voor het eind van het jaar zal hij zijn fans hiermee verrassen en tijdens zijn optreden lichtte hij al een tipje van de sluier op en bracht een nummer ten gehore waaruit bleek in welke richting dit cadeau gezocht moet worden.

Een eerste dag die voorbij vloog! Aan het eind blije medewerkers die tevreden op hun voorbereidingen konden terugkijken.

Pasar Malam Bali herboren, een mooie toekomst tegemoet op de fundamenten van de afgelopen jaren.

 

 

 

Wout en crew, heel veel succes! De komende dagen staat er een mooi rijtje artiesten geprogrammeerd. We noemen onlangs nog uitgebreid op tv geweest de formatie Noya Lohy Noya. Maar ook Bali Dance Art, de super dansgroep die steeds weer weet te vernieuwen en te verbazen. En wat te denken van sfeermakers Bad Habit en Jimmy Bellmartin? Voeg daarbij de fameuze formatie Free Line en de geweldige entertainer Ben Heart en u hebt alle ingrediënten, samen met de mooie stands en restaurants, voor een top zaterdag voor u en uw gezin.

John van Hese