Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Pasar Malam Bali

 Tjampoer-2-Bali3-435-t

Joie de vivre staat altijd centraal bij Henri Rudölph!

Op 11 februari kreeg ik de surat kabar van Henri in mijn mail box. Eén zin sprong er uit: ‘We zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we voor ons een hele emotionele beslissing hebben moeten nemen om met ingang van 2014 geen pasars Malam Bali meer te organiseren’.

Wat krijgen we nu dacht ik. In de schaarse contacten had Henri mij steeds medegedeeld: ‘ Volgend jaar dan is er weer een Pasar Malam Bali’. En dan nu dit bericht?

Maar verder lezend in zijn Nieuwsbrief begreep ik de moeilijke beslissing maar ook de blik naar de toekomst.

 

Hij heeft een waardige opvolger gevonden in Wout Nijland en hij spreekt dan ook zijn vertrouwen en medewerking aan WN Productions toe.

Van Oud naar Nieuw. De geschiedenis in een notendop.

In de jaren 60 was Pasar Bali onder Yunus de grootste van Nederland.

Daarna nam Pasar Malam (Grand Pasar nu Tong Tong Fair) Den Haag die plek over toen zij van Houtrust naar het Malieveld verhuisde.

In jaren 90 werd toko Bali in Zwolle de uitvalsbasis voor de pasar Bali en kreeg de pasar de zo bekende en gewaardeerde Pasar Malam Bali stijl.

Er was altijd veel aandacht voor eten. Rudolph is zelf zeer bekend

in Zwolle en omgeving als de culinaire goeroe.

Maar de hele aankleding, het podiumprogramma maakten altijd dat de Pasar Malm Bali als heel bijzonder werd ervaren.

Denk bijvoorbeeld aan het plein met de rotanstoelen, de palmen, de lantaarns en het witte zand op de vloer. Daar was het goed toeven en je voelde je gewoon op vakantie! En de mooie podia met schitterend licht en altijd een boeiend programma.

Ik herinner me nog de ‘ Silver Moments Show’ met Ais Lawa-Lata en Wieteke van Dort. Een echte show van ruim een uur zoals later nooit meer vertoond.

Maar ook Riem de Wolff vierde bijvoorbeeld in 2007 het 10 jarig bestaan mee van Pasar Malam Bali.

Henri genoot van zijn standhouders, zijn bezoekers maar ook van de artiesten. Zo aarzelde hij niet om eens lekker te jiven op het podium op uitnodiging van Anneke Grönloh. Een kwartier later echter stond hij weer op zijn charmante manier een kook show te geven. En altijd met een knipoog zoals de foto laat zien.

Henri had altijd veel aandacht voor de Veteranen. Zijn respect voor deze groep bleek uit alles. Alle veteranen mochten altijd gratis naar de Pasar Bali en deze traditie wordt natuurlijk door Wout Nijland overgenomen.

De overname is een feit. Aan Wout Nijland om de traditie in Zwolle voor te zetten. Natuurlijk met de bekende Istimewa twirl die we van WN Productions gewend zijn. ‘Het zal zeker geen kopie worden maar de geest van Henri Rudolph zal aanwezig zijn en blijven’, verzekert Wout Nijland mij. ‘Zo blijft Henri alle drie de dagen betrokken met zijn bekende kookshows. Een uitgelezen mogelijkheid om nog even de hand te schudden van deze bijzondere man’!

Receptie.

Officieel wordt het stokje nog overgedragen op de receptie die Henri Rudolph krijgt aangeboden. Deze receptie is in principe alleen toegankelijk voor genodigden maar standhouders en andere bekenden kunnen natuurlijk altijd Henri een hand komen schudden! En ja, Rudolph zal daar zelf zijn koekjes rond delen. Maar zoekt u toch Henri op tijdens de drie dagen Pasar in de IJsselhallen. Hij stelt dat bijzonder op prijs.

De titel van dit stukje ‘Joie de vivre staat altijd centraal bij Henri Rudölph!’ mag wel duidelijk zijn geworden.

Henri barstte (en barst) van de levenslust en levensvreugde. Hij liet i(en laat) iedereen die dat wilde (en wil) daarin meedelen. Dat was (is) het geheim van zijn succes. ‘Maak van het leven voor anderen en je zelf een feest’ .

Henri bedankt voor jou levenslust, jouw Pasars waren altijd heel bijzonder en de mensen kwamen daar altijd tevreden en vrolijk van thuis. Mooi dat deze Pasar Malam Bali nu terug is in Zwolle met als fundament jouw inspiratie!

Tjampoer heeft in het verleden delen van de promotie voor Pasar Malam Bali verzorgd, altijd met veel plezier. Ook op de Pasar Malam Bali zal Tjampoer.nl aanwezig zijn en kunt u later de foto’s van het evenement bekijken.

John van Hese