Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Pasar Malam Leek 2 & 3 november

 
Pasar Malam Leek een warm tropisch evenement zaterdag 2 en zondag 3 november 2019!
 
Bestel tickets:
 
 
Het Noorden van Nederland kent schitterende en unieke evenementen. Zo’n uniek evenement is sinds jaren de Pasar Malam in het Sportcentrum Leek.
Zaterdag 2 en zondag 3 november wordt het weer genieten van heerlijk oosters eten, muziek, tradionele dans en een grote markt met standhouders met een keur aan Aziatische artikelen
 
Pasar Malam Leek staat garant voor twee dagen lang een sfeervolle tropische markt met al datgene wat u op een echte tradionele Pasar Malam (Avondmarkt) mag verwachten.
  
‘Wat was het vorig jaar een succes’, zijn de woorden van organisator Chris Uittenbogaard, de drijvende kracht achter velen Pasars in heel Nederland. Een man met meer dan 40 jaar ervaring. 
 
‘Het grote aantal bezoekers van vorig jaar heeft ons goed gedaan. Het bewijst eens te meer dat Leek een Pasar Malam als een jaarlijks terugkerend evenement ziet wat hoort bij de bevolking van Leek en omstreken. 
Aan komende editie is weer hard gewerkt en het beloofd een groot succes te worden’, vertelt hij, ‘wij zetten ons in samen Sportcentrum Leek, de standhouders, de artiesten en de dansgroepen voor het behoud van dit mooie stukje Indische cultuur waar zo velen van kunnen genieten.  
 
Kijk maar naar de recentelijk gehouden Tong Tong Fair in de Haag op het Malieveld waar tienduizenden mensen een bezoek brengen. Wij prijzen ons gelukkig dat we artiesten en standhouders die daaraan hebben deelgenomen ook aan het publiek in Leek kunnen presenteren.
 
Tientallen kraamhouders met producten uit heel Azië hebben zich aangemeld om deze editie van de Pasar tot een succes te maken. U treft er geen middelmatige en overal verkrijgbare artikelen aan maar juist geselecteerde artikelen en producten die (meestal) door de kraamhouders zelf uit Azië zijn geïmporteerd. Een mooie sarong bijvoorbeeld is op onze Pasar te koop. Maar ook bijzondere lampen, sieraden, meubels, kleding, groente en fruit met exotische namen.  
 
Zoekt u een origineel cadeau voor de feestdagen? Misschien een idee?
 
Diverse restaurants zijn aanwezig om u te laten genieten van exquise maltijden met de typisch kruiden en bereidingswijze uit Azië m.n. Indonesië.  U ruikt bij binnenkomst al de heerlijk tropische geuren van de diverse specerijen.  En weet u dat er kramen zijn met tientallen verschillende sambals. De standhouders adviseren u graag hoe u deze kunt gebruiken in de keuken en eventueel kunt u ook een mooi kookboek daar verkrijgen.
Ook het mystieke element ontbreekt niet. Paranormale mediums zijn ook op de Pasar aanwezig. Ook zijn er bij diverse standhouders de bekende Tiger balsem en andere medicinale lotions, die klachten bij velen verminderen, te verkrijgen.  
 
Natuurlijk hoort er bij een Pasar amusement. Op een groot podium treden diverse artiesten en dansgroepen op. Er ontstaat een geweldige sfeer van gezelligheid en voor dat u het weet staat u mee te swingen want voor het podium is er een dansvloer! 
 
Wat te denken op zaterdag van John Russell jr., deze zanger met zijn enorme stem zal zeker de nummers ‘Blue Berry Hill van Fats Domino ‘Bring it on home to me’ van Sam Cooke voor u vertolken. Een echte revival Show van de nummers die u allemaal kent, een optreden waarbij u niet kunt blijven zitten.  
 
De dansgroepen Sekar Ayu en Madaloka Dance Studio en de topformatie de Swinging Sound Machine. Maar ook van de show van Hans Milané een show die u niet mag missen. Dat wordt meezingen! Hans Milané laat horen wat een enorm repertoire hij heeft. Tradionele Indische tradionals maar ook Latin, Jazz etc. Met Hans wordt het altijd een gezellig feestje bij het podium.
 
Speciale aandacht dit jaar op zondag voor Ester Latama, een internationale artieste die een vrolijkheid uitstraalt welke uitnodigt tot meedoen en meezingen. Zij is er op zondag en geeft dan twee mooie shows. En op zondag de bekende band XANUR die overal in Nederland zorgt voor uitverkochte zalen. 
 
En op zondag de spectaculaire dansgroep Warna Semesta Dance Collaboration. Prachtige dansen, prachtige kleding en wat een prachtige danseressen!
Een pasar bezoek je niet voor een half uurtje. Je gaat er minstens een dagdeel naartoe om te genieten van alles wat er wordt aangeboden. Een ideaal en betaalbaar dagje uit voor het gezin. 
 
De prijzen wordt extra laag gehouden voor slechts € 7,- heeft u een hele dag toegang. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis en 65+ slechts € 6,-
Parkeren is gratis en de accommodatie is rolstoel- en scootmobiel vriendelijk!