Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Massada a.s. vrijdag 24 november, DE Vorstin Hilversum

web 700 Massada De Vorstin

zie voor kaarten: www.devorstin.nl

Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. Massada is voor een belangrijk deel verantwoordelijk en bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland.

Massada was pionier/ trendsetter en grossier op het gebied van gebruik van uitgebreide percussie instrumentarium binnen een band of groepsgebeuren en hun muziekstijl veel navolging verkrijgt van andere bands binnen Nederland. De percussie bepaald grotendeels de sound van Massada en is als belangrijk onderdeel zowel muzikaal als compositorisch in hun zeer swingende muziek toegevoegd en verwerkt.  Percussionist Nippy Noya maakte o.a. deel uit van de befaamde percussionisten line-up die in de loop der jaren door Massada naar voren zijn gebracht.

Door hun spectaculaire optredens en de lovende kritieken in een groot deel van Europa maakte de band hun live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock muziek betiteld. Een bijzonder gegeven is het nummer 1 hit Sajang E, een Indonesisch/Maleis nummer gecomponeerd door Johnny Manuhutu en gitarist Rudy de Queljoe.
Sajang E is het enige Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitladders heeft mogen betreden.

Massada Line-up:
Johnny Manuhutu: zanger, oprichter, componist
Rudy de Queljoe: guitar
Jan Jermias: guitar
James Sabandar: bass
Freddy Anindjola: keyboards
Alvin Manuhuwa: drums
Daniel Bloem-Berretty: conga’s/percussions
Jopie Manuhutu: timbales/percussions

Special guest: Nippy Noya
Backing vocals: Carlo Atapary, Sascha Atapary en Bianca Atapar