Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

19 augustus 2022 - 21 augustus 2022, 13:00 - 19:30

(Opslaan naar agenda)

Sportcentrum Kardinge

PASAR MALAM ASIA in Kardinge Groningen

‘’Kardinge Groningen in tropische sferen: PASAR MALAM ASIA is weer terug’’

Na twee jaar afwezigheid door Corona, eindelijk weer dit kleurrijke 3-daagse festijn vol beleving in Groningen op 19-20-21 augustus 2022.

Proef, geniet en beleef Pasar Malam Asia, waar het licht is gedimd en je zintuigen tot het uiterste worden geprikkeld. Pasar Malam Asia is een begrip in Nederland en traditiegetrouw al vele jaren georganiseerd in Kardinge Groningen. Een groot publiekelijk evenement, uniek vanwege haar leeftijd, geroemd vanwege de sfeer, vanwege het gemengde publiek en vanwege de vele culinaire specialiteiten. Wat is er allemaal te doen?

Grote Oosterse markt met activiteiten
Waan je in tropische sferen tijdens een wandeling over de grote en gezellige markt met ruim 80(!) stands om lekker te shoppen en te profiteren van leuke acties. Standhouders hebben over de hele wereld gereisd om een keur aan exclusieve producten aan te bieden. Een groot aanbod van unieke artikelen zoals houtsnijwerk en batik stoffen uit Bali, olieverfschilderijen uit Thailand, zijden kleding uit China, lederwaren uit Afrika, talloze geuren wierook uit India, massageolie uit Azië, sieraden, home-deco en cadeau artikelen, exotische vruchten, sambal, spekkoek en nog zóveel meer! Je moet een paar keer rond lopen om alles goed te zien. Mystiek ontbreekt ook zeker niet en is te vinden bij de mediums. Ontspan door een traditionele massage te nemen (pitjit).

Lekker eten
Heerlijke geuren nodigen uit om te eten bij de vele exotische food-stands met ieder hun eigen specialiteit. De Indonesische keuken is ruim vertegenwoordigd, van talloze maaltijden en zoetige alsook hartige snacks tot aan tropische drankjes, ijsjes en vruchten. Op gezellig ingerichte terrasjes genieten van lekkernijen welke veelal op traditionele wijze worden bereid zoals ze alleen in het Verre Oosten te vinden zijn. Van alles wat proeven is nooit zo leuk als op deze gastvrije en gezellige evenementen waar de omgeving het nog lekkerder doet smaken. Een populair drankje is de Cendol (Tjendol), lekker fris en verkoelend met warm weer.

Entertainment
Geniet elk half uur van swingende livemuziek met een variëteit aan artiesten eveneens vertegenwoordigd uit diverse culturen, maar ook wervelende dansshows uit o.a. Indonesië, Tahiti en Hawaii. Bewonder de mooiste decoraties en sta oog in oog met het imposante tempeldecor op het grote podium, waar de twinkelende sterrenhemel en flitsende showbelichting je betoveren.

Meer informatie
Kortom, een bezoek aan Pasar Malam Asia is een gezellig dagje uit voor iedereen om kennis te maken met Azië, waar cultuur, kunstnijverheid en entertainment elkaar ontmoeten in een bruisende tropische, bijna sprookjesachtige sfeer. Een geweldige ervaring die u niet mag missen. Eens per jaar in Groningen en dat al tientallen jaren. 19-20-21 augustus 2022 in Kardinge Groningen. Proef, geniet en beleef de culturele rijkdom bij Pasar Malam Asia. 


Zie de Flyer