Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Ray Smith

Biografie 2015
Ray Smith zit al sinds zijn jeugd in de muziek. Echter na de dood van zijn Indonesische oma is hij pas begonnen met de Indische en Molukse muziek. In November 2006 is er een single Cd "Ingatlah" verschenen met het Maleis/Engelse nummer Ingatlah en het nummer "Widuri" uitgebracht. "Ingatlah" is gecomponeerd door Willen Ham. Dit nummer heeft Ray geschreven ter nagedachtenis aan zijn oma. Het koorwerk op deze single is ingezongen door diverse familie leden. In maart 2007 is de complete  Cd "Merasa Senang" (goed gevoel) , welke uit 15 nummers bestaat en allemaal gezongen in het Indonesisch, uitgekomen. Op deze cd verzorgd zangeres Stanny Claase (nichtje van Jeroen) de achtergrondkoortjes op diverse nummers. Van het nummer DANSA is een videoclip gemaakt welke op you tube te bekijken is.
In 2008 gaat "Ray" voor het eerst een uitgebreide "Pasar Malam Tour" doen met "Pasar Asia" maar ook met "Pasar Indonesia" en "Pasar Oost-West". Daarna is Ray niet meer weg te denken van de vele pasar malams en kumpulans in het land. Ook Belgie en Spanje raken in de ban van Ray. Zelfs een klein hitje in Turkije in de badplaatsen Alanya, Antalya en Side, als één van de DJ's daar zijn cover "Crazy way about you" heeft geremixt.


Ray treedt ook met regelmaat op voor de Indische en Molukse ouderen in verpleegtehuizen en voor voor de ouderenreizen van het Rode Kruis.
Na de Cd "Merasa Senang" waarvan er inmiddels meer dan 5000 zijn verkocht volgen de cd's: "Rindu" (heimwee), "Jatuh Cinta" (verliefd worden), het Engelstalige "Close to you" en de kerst cd "X-Mas with Ray".
In 2012 ontvangt Ray de Indisch/Molukse artiesten award 2012 in de categorie zangers. Regelmatig is Ray te gast bij de Indische radio programma's en speelt hij gast rollen in speelfilms o.a Advocaat van de hanen en De Heineken ontvoering (met Rutger Hauer). Naast zanger/entertainer is Ray ook de vaste presentator bij Sasa Productions geweest.
Eind 2014 verschijnt zijn vierde Indisch/Molukse Cd genaamd "Satu Hati" en zal er een video-clip verschijnen van Ricky Risolles waarin Ray, Lode Simons en Riem de Wolff een aandeel hebben.
In 2015 is Ray alweer 10 jaar bezig als solo-artiest in de Indische/Molukse scene.

Kijk eens op zijn website www.raysmith.nl of wordt lid van zijn Facebook pagina.

Boeken:

Ray is te boeken via JR Music Productions 06-36084669
Mailen kan naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.