Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Colourful City Koor

Het Colourful City Koor

Colourful City Koor

Het Colourful City Koor (CCK) bestaat uit 90 leden.

Het koor zingt liederen van de meest uiteenlopende plekken op de wereld, van Oezbekistan tot de Molukken, van Jemen tot Alabama.

De grote kracht van het CCK is de onbevangen manier waarop het ensemble met haar repertoire omgaat. Dit leidt tot een manier van zingen die 'het publiek recht in het hart raakt' (Herman van Veen over het koor).

Het CCK acteert op grote en kleine podia in binnen- en buitenland. Zo stond het koor in verschillende theaters; in Bosnië en op Bali (Dutch choir lightens up Bali Arts Festival, kopte de Jakarta Post); in Nederland met een avondvullend programma; was het te zien bij Barend & van Dorp en is het vaste gast van de Pasar Malam Besar in Den Haag. Daarnaast is het koor op straat of in een bejaardentehuis te vinden.

Johnny Rahaket, dirigent:“Mijn leven lang heb ik een niet te stuiten drang gehad om mij muzikaal te uiten. Hoe geef je gestalte aan het onzegbare? Met als gedroomd resultaat ‘hati ke hati; recht uit het hart recht naar het hart’. Mijn doel is, te streven naar het maken van muziek op een manier die het mechanisme ‘recht uit het hart recht naar het hart’ kan versterken.”

Rahaket formuleert zijn opdracht als volgt: Verbanden tussen culturen blootleggen, in plaats van de verschillen te benadrukken. Met het grootst mogelijke respect en zonder daarbij specifieke kenmerken van die culturen uit het oog te verliezen. Dat die verbanden er zijn, is gebleken in een kleine kampong op Bali, Seribupati, in 2008. Het Nederlandse CCK maakt mensen van de kampong blij met muziek uit Moravië. “Dit vind ik een zeer hoopvol, troostrijk verschijnsel in een tijd waarin mensen het hybride begrip ‘cultuur’ gebruiken als strijd- en/of identificatiemiddel.”

Contactinformatie Naam:                 

Colourful City Koor Adres:                 

Postbus 1368, 6501 BJ Nijmegen

Contact:          Johnny Rahaket  Telefoon:            +31(0)24 3229628

Email:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Website:          
www.colourfulcitykoor.com

Betalingen:        547090897 Stichting Eiwaw o.v.v. CCK