Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Pasar Festival Djempol een terugblik

Pasar Festival Djempol Groningen

groningen kleur 56

Even rustig zittend samen met presentatrice Sylvia Elders bespreken we de typische kenmerken van het festival. Al snel waren we het erover eens dat kleur en kleurrijk wel echte ‘basics’ als je werd gevraagd om het Pasar Festival Djempol te beschrijven. Werkelijk in alle poriën van het evenement kom je niet om de vele kleuren heen.

Of het nu wandelend langs de vele kramen is de kleuren van de vele artikelen zijn een lust voor het oog. En de artikelen natuurlijk ook. De heerlijke smoothies vers gemaakt van het uitgestalde veelkleurige fruit, de rechauds met de rendang, saté, hete boontjes en ga zo maar even door kleuren en geuren je tegemoet.

groningen kleur 17

De kleuren van het Jungle springkussen geel en groen laten het een echte kinderparadijs zijn. En dan natuurlijk de mensen uit Groningen en omstreken kent ook een veelkleurige samenstelling. Een mensenmassa die zich gezellig blend in een fantastische sfeer.

En dan de diverse kleurrijke optredens van de artiesten op het spectaculaire podium met als zijn effecten. Vrolijkheid alom doordat de artiesten de sfeer en haarfijn aanvoelden en het publiek tot in de late uurtjes (althans voor een Pasar) op de dansvloer hield.

groningen kleur 7

Dansgroep Bunga Melati nam ons mee naar de eilanden van Indonesië. Duo ADKK liet horen hoe vanuit het culturele Molukse erfgoed de liefde voor muziek wordt overgebracht op de volgende generaties. JammPurr met Alex zette zoals gewoonlijk de zaal op zijn kop gevolgd door twee kleurrijke optredens van Mr. Soul Jimi Bellmartin en Lady Soul Justine Pelmelay.

groningen kleur 75

Justine aarzelde niet en klom zelfs op de stoelen en kreeg de mest verstokte ‘ik ga toch niet dansen’ held op de dansvloer. De optredens van ‘Remmen Los’ waren Super. ‘Doe stapjes naar voren en dan weer terug’….. ‘ dat ging nog wel maar dan ‘zakken’. Gelukkig hadden een paar op het podium oom wat moeiten met de grond halen. Maar wat een topafsluiting van deze zeker geslaagde dag die aanvankelijk rustig op gang kwam maar naarmate de dag vorderde uitliep in en echte Pesta Maluku.

Vandaag nog weer een topdag met spectaculaire optredens. Kom vooral naar MartiniPlaza want dit wilt u niet missen. Zie het programma:

SATURDAY NIGHT FEVER

15 juli 2017 van 12.00 tot 23.00 uur

12.00u                          Opening

12.30u - 13.00u            Free Line

13.30u - 14.00u            Hawaiian Fantasy

14.30u - 15.00u            Affinity

15.30u - 16.00u            Free Line

16.30u - 17.00u            Hawaiian Fantasy

17.30u - 18.00u            Affinity

18.15u - 19.00u            Shanelle de Lannoy & Affinity

20.00u - 20.30u            BOUKE

20.30u - 21.15u            Familiair

21.15u - 21.45u            NATHALIE MAKOMA

21.45u - 22.30u            Familiair

23.00u                          Sluiting, tot morgen!groningen kleur 56