Volg ons
Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam *
wachtwoord *
Onthoud mij

een ratjetoe aan Indische en Molukse evenementen, maar dan keurig op een rijtje.

Pasar Malam Stellar Arnhem, terugblik vrijdag

No Name, ofwel geen naam, is natuurlijk wel een vreemde naam als je naam wilt maken met je eerste optreden.

Na deze ingewikkelde zin aandacht voor de formatie ‘No Name’ uit Arnhem die hun muzikale vuurdoop voor het publiek in Arnhem ondergingen. Gelukkig waren er vele fans en bekenden van de formatie gekomen zodat de steun vanuit de zaal duidelijk voelbaar was.

Heerlijke muziek door een stel ras muzikanten. En ik moet zeggen dat het kippenvel op mijn armen stond bij de nummers van Alan Jackson.

Cowboys don't cry, and heroes don't die
Good always wins, again and again
And love is a sweet dream, that always comes true
Oh if life were like the movies, I'd never be blue’

Ik heb deze zanger live gezien in de USA en ik heb de zanger van No Name complimenten gemaakt hoe hij de nummers van Alan Jackson brengt. Zo dicht bij ‘the real thing’.

Maar ze bieden meer…Eagles maar met zo goed even een ode aan de onlangs overleden Chuck Berry master of Rock and Roll en componist van ‘Johnny Be Goode’. Lekkere muziek, breed repertoire!  Niet voor niets dat Don Gabriel van Kumpulan Ini-Dia even voor een kennismaking was langsgekomen. Maar ik zag ook Coby de Boer van de ‘Indische Feestavonden’ in Almere, Marcel Legerstee en ook Francine Tammeling van Radio Tempo Dulu.

De band werd gecomplimenteerd met dit eerste optreden. Binnenkort spelen zij ten bate van Teman Teman Sehati op een evenement in het teken van ‘de ouderen in Indonesie’.

Wahana Budaya Nusantara verraste met een volledig nieuw repertoire. De dans, bijna een vertelling of was het gewoon een vertelling met twee maskers werd tot in de perfectie uitgevoerd. En het publiek werd betrokken bij het optreden. Zo leuk dat er nauwelijks moeite moest worden gedaan om de mensen mee te laten doen op het podium. Zag ik daar nu ook mensen uit Emmeloord? Meer foto's zien Klik hier!

En laat entertainment maar over aan Edu Schalk. In een mum van tijd wist hij weer het aanwezige publiek om zijn vinger te winden. Hartelijk, zijn innemende lach ruim delend met iedereen die hem maar aankeek, zorgde voor een een geweldige sfeer van samen zijn. Iets wat we best wel kunnen gebruiken in deze tijd. Wat een kunstenaar is dat toch.

Ook het duet samen met Meela de zangeres van Krontcong Jaya Buana was een waar feest om mee te maken. Wat een geweldige zangeres dat belooft wat voor zaterdag wanneer zij met Jaya Buana gaat optreden. En wat hadden die twee het naar hun zin op het podium. Het plezier spatte eraf. Ovationeel applaus…. Natuurlijk, dit was leuk, zo spontaan, zo mooi!

Het echte pasargevoel diende zich op de markt voorzichtig aan. Een standhouder kwam glunderend vertellen dat hij voor de vrijdag al goede klandizie had gehad. Maar we richten ons op de zaterdag en zondag waar iedereen vrij is en kan komen genieten van de spannende markt met de vele mooie Aziatische artikelen, de koopjes, de speciale ijsjes, de snacks en natuurlijk de diverse maaltijden.

En let op door de ruime paden is deze pasar vriendelijk voor rolstoel- en scootmobiel gebruikers.

Gezellig morgen weer naar de Pasar Malam in Arnhem met Xanur, met Robby Lubis, Warna Semesta, Hans Milanéde veelzijdige zanger, en natuurlijk Krontcong Jaya Buana uit Jakarta.

John van Hese