top of page

NIEUWE SINGLE

 

 

14 september is het vijf jaar geleden dat Anneke ons ontviel. Ter gelegenheid van het passeren van de 5e sterfdag worden twee niet eerder uitgebrachte nummers nu met het publiek gedeeld. Het betreft de titels Lost a friend en You needed me.

 

Lost a friend werd in 1988 door Alice May, bekend van zangduo Maywood, speciaal voor Anneke geschreven. Het werd destijds door Anneke als demo opgenomen, maar tot een echte plaatopname kwam het niet. Het lied is nu door Edwin Schimscheimer opnieuw gearrangeerd en georkestreerd en ziet dankzij Marc Baijens als producer 35 jaar nadat het door Anneke werd ingezongen alsnog het daglicht.

 

You needed me is de laatste studio-opname die Anneke maakte. Ze nam het lied op als een dankzegging aan haar manager en vertrouwenspersoon Bart Peeters. Deze vond het aanvankelijk te persoonlijk en emotioneel beladen om het lied openbaar te maken, maar zag de herdenking van de 5e sterfdag uiteindelijk als een mooi en passend moment om het nummer alsnog met de fans te delen.

 

Begin oktober verschijnt er onder de titel When I fall in love een nieuw album op vinyl. De LP bevat 12 Engelse nummers uit het American Songbook,inclusief de 2 nieuwe nummers, en wordt ook uitgebracht in Singapore en Maleisië, waar Anneke ook nog altijd bijzonder geliefd is.

 

De cd-single en LP zijn (binnenkort) in Nederland exclusief verkrijgbaar via deze website.

Anneke Grönloh songle 2023.jpg

Luister hier naar het interview van Ronnie Tober over Anneke bij Villa VdB.
14 sept 2023

NPO radio 5 Henk van Steeg, interview met Bart Peeters.
14 september 2023

bottom of page