Loading
Nieuws
Winterpasar met Edu Schalk

Edu Schalk in een glansrol op de Winterpasar in Burgers’ Zoo.

 

De mensen die Edu kennen weten het: waar Edu is, is het feest. Dus ook op de Winter Pasar in Burgers’ Bush was het weer een groot feest. Vooral de mensen die Edu nog niet kennen verbaasden zich over de uitstraling van deze entertainer. Er werd direct al geïnformeerd of er ook cd’s te koop waren van deze artiest, een bewijs dat zijn optreden aansloeg bij het publiek.

Op het buitenpodium bracht hij zijn show voor insiders als vanouds en vertederend was te zien dat hij al snel een jonge fan wist te betoveren. Het meisje stapte het podium op, gaf Edu een handje en werd zo tijdens Edu’s nummer ‘ Hemelsblauw’ het middelpunt op het podium. Het publiek genoot.

 

 

Natuurlijk was Edu niet alleen aanwezig op de Winterpasar, ook de spectaculaire dansgroep Bunga Melati liet de mensen weer genieten van de diverse dansen. Natuurlijk van een uitgebreide toelichting voorzien van Jeffrey, de leider en choreagraaf van de dansgroep.  Je moet natuurlijk wel weten waar je naar kijkt. In de eerste show stonden zo de dansen uit Sulawesi centraal.  Celebes of Sulawesi is een van de grotere eilanden van Indonesië. Het is in grootte het elfde eiland ter wereld. Het eiland telt ongeveer 15 miljoen inwoners’, aldus Jeffrey Meijboom.

 

De video camera’s snorden en de fotocamera’s flitsten voortdurend. En op de eerste rij natuurlijk een groep kinderen die met open monden het kleurrijke spektakel gadesloeg.

De zangers Diana Monoarfa met toetsen kunstenaar Ferry Kusuma zorgden voor een geweldige muzikale sfeer. Het restaurant is in feite omgetoverd tot een geweldige Kumpulan en iedereen geniet van de muziek, het heerlijk eten of van elkaar. Want op een kumpulan ben je een grote familie, je deelt een tafel en voor dat je het weet sluit je vriendschappen voor het leven. Een dansje tussendoor is zo gemaakt en zo wordt het  een gezellige boel in het Bush restaurant.

 

Nieuw:

Het parkeerterrein van Burgers’ Zoo is totaal gerenoveerd. Was het park al heel bijzonder nu is ook het buitengebeuren up-to-date. Dat maakt een bezoek aan het park nog aangenamer. Een groot compliment is op zijn plaats voor de medewerkers van Burgers’ Zoo. Ze hebben altijd een vriendelijk woord over voor de bezoekers, ze zien alles, kortom een groep mensen die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

De markt:

Vele bezoekers liepen tegen het eind van de dag (of moeten we zeggen avond) met tasjes met diverse aankopen. En mevrouw liet mij trots een hanger zien voorzien van originele Chinese munten. Genoeg sieraden zijn er te koop in alle prijsklassen.

Bijzonder is de stand met speciale dranken zoals bierlikeur gemaakt van palmsuiker. En gratis proeven mag natuurlijk op verzoek. Deze stand is te vinden bij de uitgang van de Ocean.

 

Trouwens de hele gang staat daar vol met aantrekkelijke stands met tal van koopjes. De diverse snackstands bieden lekkere hapjes en drankjes aan die je echt wel even moet proberen. Wat te denken van een gebakken banaan, originele martabak telor, of ijs Buah of ijs Shanghai. En dan natuurlijk even bijkomen op het terras in de Bush waar je je werkelijk even op Bali waant.

 

De komende dagen:

Op zaterdag treedt Edu Schalk nog een keer op samen met FreeLine, het duo waar mensen speciaal voor komen. Een dansgroep hoort er natuurlijk ook weer bij en dat is voor vandaag Sekar Ayu.

Alles weer professioneel gepresenteerd door Sylvia Elders.

Dus als u vandaag even niets te doen heeft aan het eind van de dag? Kom naar Burgers’ Zoo om 15:00 uur (dan geldt het speciale tarief) en geniet tot 20:00 uur van alles wat Burgers’ Zoo en de Pasar u te bieden heeft. Zie voor het programma http:/www.wnproductions.nl

 

John van Hese

 
Pasar Malam en Burgers' Bush, de opening

 Foto's zijn te bekijken op www.pictr.nl

Bij het verlaten van de Pasar Malam in  Burgers’ Zoo ving ik het volgende op: ‘

 Dat hebben ze inderdaad heel mooi gemaakt’ reageerde een vader op de enthousiaste kreten van zijn zoontje in de wandelwagen. ‘ Vooral die leeuw ziet er fantastisch uit’. Onderwerp van hun gesprek waren de verlichte silhouetten van dieren die overal in Burgers’ Zoo zijn opgesteld.  Spannend zo in het donker te lopen, je waant je in een waar dieren sprookjesbos!

 

(Gezellige drukte bij de kramen)

Donderdag 27 december was de eerste dag van de Pasar Malam die Burgers’ Zoo i.s.m. Wout Nijland Productions voor de derde maal organiseert. Bijna elke dag kunnen de bezoekers, vanaf drie uur,  gebruik maken van een wel uiterst aantrekkelijk aanbod om tegen een gereduceerd tarief (50%) de Zoo en de Pasar te bezoeken. Het is dan ook niet vreemd dat er op deze eerste dag al veel publiek zich voor drie uur op het plein voor de kassa’s verzamelde, om toch vooral op tijd te zijn voor de opening, die groots is aangekondigd. De diverse media o.a. de Gelderlander zijn aanwezig.

 

(Wout Nijland en presentatrice Sylvia Elders met dansgroep Wahana Budaya)

Bij binnenkomst in het park wordt men verwelkomt met een lekker glas chocolademelk of Glühwein en de kinderen worden al direct betrokken bij de pinguïns die als het ware de bezoekers met hun vrolijke gedrag welkom heten. De eerste foto’s worden gemaakt en de eerste vragen worden gesteld, ‘ Papa zijn pinguïns warm of koudbloedig?’ Op naar de Bush waar de opening zal plaatsvinden.

 

 

(De  pinguïns verwelkomen de gasten bij de ingang van Burgers' Zoo)

 

 

Stipt om 15:30 uur kondigt presentatrice Sylvia Elders op het podium in de Bush de opening aan en stelt ze de directeur van Burgers’ Zoo, de heer Alex van Hooff aan het publiek voor. De officiële opening wordt verricht door Kolonel Gert Noordanus, Commandant van Bronbeek, samen met de kleurrijke Indonesische Dayak-dansgroep Wahana Budaya. In de speeches die volgden benadrukte zowel Alex van Hooff als Gert Noordanus de unieke samenwerking en functie die beide organisaties hebben in het brede cultuurlandschap. In 2013 bestaat het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek 150 jaar, terwijl Burgers’ Zoo volgend jaar zijn 100-jarige jubileum viert. De intentie van beide zijden werd uitgesproken om het komend jaar de samenwerking nog meer op te zoeken.

 

(Opening van de Pasar door Alex van Hooff en kolonel Gert Noordanus)

 

De Pasar Malam is geopend. Op twee podia brengen diverse artiesten een aantrekkelijk programma, de standhouders brengen met enthousiasme hun aantrekkelijke waren aan de man en in het Bush restaurant kan men genieten van tradionele Indonesische gerechten en ander lekkers.

 (Je kijkt je ogen uit bij meer dan 60 kramen)

De band Breezy, de dansgroep Wahana Budaya, de populaire zanger Ben Heart, de Angklung demonstratie en niet te vergeten het optreden van zangeres Grace zorgt voor een wel heel gezellige ambiance. Kinderen genieten en wanneer kinderen genieten dan genieten ouders.

 

Impressie: De dansgroep liet de kinderen meedansen, Ben Heart had binnen de kortst mogelijke tijd de beentjes van de vloer, in het restaurant waren bijna alle tafeltjes bezet en genoot men van de diverse versnaperingen, Grace boeide het publiek met haar repertoire op het buitenpodium, vaders dronken een Bintang, kinderen aten een gebakken banaan en de verse Smoothies werden zittend op een muurtje genoten, men kwam ogen te kort bij de verschillende kramen….Kortom het is genieten voor iedereen.

 

(Even tijd voor een snack)

 

(Wahana Budaya dansen met het publiek)

 

 

 

(Haai in de OCEAN)

 

 

 

(Zanger Ben Heart)

 

 

De eerste dag kenmerkt zich door een gezellige sfeer, veel publiek en vooral veel enthousiaste reacties. Immers de combinatie van Burgers’ Zoo met zijn Bush, Ocean Dessert, de Rimba en deze Aziatische markt maakt het voor iedereen aantrekkelijk. Men kan shoppen, lekker eten, dieren bekijken, wandelen, van de muziek genieten, een dansje maken, spelen in de volledig overdekte “kids Jungle’ , foto’s maken en wat je maar allemaal meer kunt bedenken.

 

 

 

 (Zangeres Grace)

 

 

Wanneer je dan aan het eind van de avond weer op huis aangaat en langs de brandende vuurkorf op het voorplein loopt kun je niet anders constateren dat een dagje Burgers’ Zoo met de Pasar Malam wel heel erg leuk is geweest.


Zie ook http://www.wnproductions.nl voor het programma voor de komende dagen.

 

John van Hese
 
Eindejaarsfeest in Hengelo.

Niet vergeten!! Weer een top Party in Hengelo met drie bands!

Chain, RayBand en Snd. Change zetten Hengelo weer op zijn kop.

 
Donderdag 27 december gaat de Pasar Malam in Burgers' Zoo van start!

COMMANDANT VAN BRONBEEK OPENT SAMEN MET KLEURRIJKE DAYAK-DANSGROEP ‘PASAR MALAM IN DE BUSH’

 

Burgers’ Zoo organiseert van 27 tot en met 30 december 2012 en

van 2 tot en met 6 januari 2013 de ‘Pasar Malam in de Bush’

 

U kunt daarbij zijn! Na de twee kerstdagen met jammer genoeg veel regen nu een uitstapje naar misschien wel de mooiste Zoo van Nederland met een feestelijke Pasar Malam met vele artiesten!

Bij zo’n Pasar Malam hoort natuurlijk een passende openingsceremonie. (op deze pagina een aantal foto's van de Winter Pasar 2011)

 

Kolonel Gert Noordanus, Commandant van Bronbeek, opent daarom  donderdag 27 december om 15.30 uur samen met een kleurrijke Indonesische Dayak-dansgroep de ‘Pasar Malam in de Bush’ in Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark organiseert deze Indische avondmarkt van 27 tot en met 30 december en van 2 tot en met 6 januari in samenwerking met Wout Nijland Productions. In 2013 bestaat het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek 150 jaar, terwijl Burgers’ Zoo volgend jaar zijn 100-jarige jubileum viert. Vijftien kleurrijke danseressen voeren een traditionele Dayak-dans uit Kalimantan op, waarna de heer Noordanus aansluitend aan deze ceremonie in een korte openingsspeech enkele woorden wijdt aan de twee jubilerende Arnhemse organisaties.

 

Tjampoer.nl was afgelopen week al in de ‘ Bush’ waar de voorbereidingen in volle gang waren. Zie foto.

 

 ‘Pasar Malam in de Bush’

Bezoekers ontdekken in het volledig overdekte tropische regenwoud Burgers’ Bush meer dan 60 stands met Indische producten en lekkernijen, twee podia met kleurrijke zangers en dansers uit de Indische archipel en heerlijke authentieke Indische gerechten. Tijdens de sfeervolle avonden kunnen gasten bovendien een kijkje nemen achter de schermen van de Ocean en in de olifantenstal. Giraffen, zebra’s, gnoes en waterbokken zijn van heel dichtbij achter de grote ruiten van hun verwarmde stallen te zien, terwijl de Bush, Desert, Ocean en Rimba op deze bijzondere avonden extra lang open blijven tot 20.00 uur.

 

(Vorig jaar aanwezig de band Breezy op de foto met Edu Schalk, zowel Breezy als Edu zijn ook dit jaar weer van de partij. Zie het programma!))

Kortom een dagje Burgers’ Zoo in combinatie met de Pasar Malam is nu al een van de top ' dagjes uit'  van eind december 2012 en begin januari 2013.

 

Geschikt voor alle leeftijden

Jong en oud kunnen hun hart ophalen bij de prikkelende informatiestands die bemand worden door enthousiaste dierentuingidsen. Fijnproevers likken de vingers af bij de speciale Indische gerechten in het Bush Restaurant, maar kunnen even goed terecht in het Park Restaurant voor verse pasta’s, pizza’s, pannenkoeken, frites, snacks, soepen, fruit smoothies en salades. Dankzij de volledig overdekte speeltuin Burgers’ Kids Jungle direct grenzend aan het Park Restaurant kunnen kinderen de hele avond hun energie kwijt, terwijl hun ouders en grootouders nog even nagenieten van een verse kop koffie met gebak.

Vanaf 15.00 uur geldt een korting van vijftig procent op de normale tarieven, terwijl het park pas om 20.00 uur sluit!

 

Plattegrond:

Programma eerste deel:

 

Foto's editie 2011

 

Lees meer...
 
Benny Poetiray 50 Years on Stage

Ben Poetiray 50 years on stage! Dat is gevierd en hoe! Vele bevriende artieten kwamen naar de Druiventros om Ben in het zonnetje te zetten. Het publiek was massaal opgekomen. Wat een drukte maar o wat gezellig!

Kijk maar naar de meer dan 500 foto's op http://www.pictr.nl

 

John van Hese

 
Komend weekend Pasar Malam Asia Nijmegen

Pasar Malam Asia sluit een mooie reeks (10 !) pasars af met de gezellige Pasar Malam Asia op 26, 27 en 28 oktober in de Jan Massink hal in Nijmegen. Dit weekend dus!

De organisatie van Pasar Malam Asia vormt een grote familie samen met de standhouders, de artiesten en vooral de bezoekers. Mevr. Ali-Bouhuys samen met haar zoon James Ali zorgen er elke Pasar weer voor dat de unieke warmte van Pasar Malam Asia vorm gegeven wordt in de praktijk. Want daar gaat het om! De organisatie wil de vele bezoekers het echte gevoel geven van de Pasar Malam. Dat kan alleen maar als je alles tot in de puntjes regelt! En het is heel eenvoudig….., de bezoeker neemt je als organisator de maat. Doe je het niet goed dan komt men niet (meer). Nu daar hoeft de organisatie van Pasar Malam Asia zich geen zorgen over te maken. De bezoekers  vragen nu al naar de data voor volgend jaar. We geven u ze dan ook graag:

 

afbeelding: Bali Dance Art

Pasar Malam Asia in  2013:

 22-23-24 maart, WTC Expo, Leeuwarden

30-31 maart-1 april,  Ahoy, Rotterdam

26-27-28 april, Racket hal, Assen

03-04-05 mei, Glanerbrook, Geleen

05-06-07 juli, Beursgebouw, Eindhoven

19-20-21 juli, Sportcentrum Kardinge, Groningen

23-24-25 augustus, Stappegoor, Tilburg

27-28-29 september, Americahal, Apeldoorn

04-05-06 oktober, M.E.C.C, Maastricht

25-26-27 oktober, Jan Messinkhal, Nijmegen

 

afbeelding: Mevr. Ali, James Ali, Leen Kreeft en Milly Akerina

Op de vrijdag 26 oktober startte de Pasar met een aantrekkelijk programma. Natuurlijk weer professioneel gepresenteerd door Milly. 

 

Afbeelding: Milly

Echte Pasar cultuur was er volop te snuiven. Wat te denken van de Indonesische zangeres Tiny Christina die naar Nederland is gekomen om ons te laten genieten van haar performance van originele Indonesische Lagu-Lagu en Kroncong. Iedereen ging er eens echt voor zitten tijdens haar optreden. Een zangeres die ik graag zie en hoor is Diana Monoarfa. Deze vrijdag was ze met de Kusuma band. Wat een geweldige sfeer spatte van het podium. Ja, dit is zoals muziek moet klinken op een Pasar. In de zaal bleek de zangeres Theresia aanwezig te zijn en spontaan ontstond er een feestje toen zij werd uitgenodigd een aantal nummers mee te doen met Diana en de Kusumaband. Het publiek genoot met volle teugen evenals de artiesten. Een dolle boel, Pasar Malam Asia in optima forma.

Afbeelding: Tiny Christina

Mooie culturele dansen werden vertolkt door Bali Dance Art. Een fantastisch stel dansers en danseressen met een onvoorstelbare techniek laten originele dansen zien zoals ze oorspronkelijk werden uitgevoerd. De leider van de dansgroep, Ketut Edi,  ontwikkelt zelf ook nieuwe choreografieën die hij graag met het publiek wil delen en dat was ook deze dag het geval. Een vernieuwende groep die laat zien dat men niet altijd de gebaande paden dient te bewandelen maar dat er ruimte moet zijn voor vernieuwing. Maar wel gebaseerd op de oorspronkelijke wetmatigheden van de culturele dans. In drie sets lieten ze de toeschouwers genieten. De fotografen verdrongen zich rondom het podium om de dansen uitgevoerd in prachtige kleding vast te leggen. Dat zijn vast fantastische foto’s geworden.

 

Afbeelding: Diana en Theresia

Vandaag,  zaterdag,  opent de Pasar haar poorten om 13:00 uur en u kunt genieten tot vanavond 23:00 uur. De spectaculaire dansgroep Wahana Budaya is aanwezig en alleen al daarvoor zou u moeten komen maar ook de zanger Escobar! En we gaan natuurlijk weer genieten van S.A.N. ik durf eigenlijk wel te zeggen de top Pasar Band. Waar SAN is, is het feest. Wanneer zij beginnen te spelen dan kun je niet stil blijven zitten, je moet meedoen, zingen, klappen maar vooral genieten van deze muzikanten die leven voor het muziek maken en het vermaken van hun publiek.

 

Ook op zondag wordt het weer genieten van de band Bersama en de tot dansformatie Hawaiian Treasure.

 

Een dagje Pasar bij Asia hoort er dit weekend gewoon bij. Lekker eten, inkopen doen misschien al voor de decembermaand en vooral genieten van de tropische sfeer op deze feestelijke Aziatische markt. Restaurant Warung Agung, de Javaanse keuken ‘Klein maar Fijn’  hebben heerlijke gerechten op de kaart staan. Ikan Bali bijvoorbeeld. Ik begrijp dat u nu al trek krijgt. En daarna lekker een Tjendol bij de Esboys Arnold en Roy, of een lekkere Smoothie bij Es Buah of een vers gezette Cappucino. Ga eens lekker snacken bij een van de snackstands, pangsit goreng of een van de andere specialiteiten. En… voor de liefhebbers is er de stand met de originele Roedjak. U weet toch wel wat dat is? Roedjak, of rujak, is de benaming van een Indonesische lekkernij, meestal een bijgerecht van de hoofdmaaltijd, bestaand uit fijngesneden vruchten, aangemaakt met azijn, pepers, soja en suiker. Heerlijk en dat moet u proberen!

 

Natuurlijk is er van alles te koop bij de standhouders. Van sieraden tot lampen, van sambal tot vazen, van cd’s tot schilderijen, etc. etc. te veel om op te noemen. En een blikje in uw toekomst? Ga eens langs bij de waarzegger.

 De laatste Pasar Malam Asia van dit seizoen, een bezoek meer dan waard!

 John van Hese

 
TLP reis 2013

De TLP Spanjereis voor 2013 kan ook weer in het jaar 2013 rekenen op  de steun van een aantal sponsors.

De kwaliteit van de reis, de betrokkenheid van de organisatie en artiesten en vooral de sfeer waarin alles geschiedt heeft ertoe geleid dat de sponsors ook voor 2013 hun medewerking hebben toegezegd. TLP reizen blijkt geen eendagsvlieg te zijn, ze gaan niet voor een eenmalig succes maar streven naar continuïteit op alle vlakken. Bovenaan staat de tevredenheid van de gast die meegaat op vakantie. Een gast die hiervoor heeft gespaard en een vakantie verdient zonder zorgen maar met veel gezelligheid,  een familiegevoel, entertainment en persoonlijke aandacht.

 

Het team van TLP reizen heeft het in de vingers om zodanig programma op te stellen dat menigeen alweer boekt direct na de afgelopen vakantie. Dat is een goed teken. Men is tevreden en wil graag weer het volgend jaar ook van de partij zijn. In dat kader is het fantastisch te constateren dat de reünie van de reis in Beachclub Peukie in Scheveningen massaal werd bezocht door de deelnemers aan de TLP reizen en de artiesten. Een geweldige dag daar in Scheveningen! Zelfs de eigenaar van het hotel in Spanje was er samen met zijn vrouw voor overgekomen.

Lees meer...
 
Pasar Malam Oost West 13 en 14 oktober.

 De foto's van zaterdag 13 oktober staan online! zie http://www.pictr.nl of de link naar fotoreportages op deze pagina.

 

De Pasar Malam Oost West in Dieren is altijd een heel bijzondere Pasar. Een echte familie Pasar. Niet alleen omdat er hele families naartoe komen maar omdat de hele familie Kneefel daar zo’n beetje mee in de weer is.  Van heinde en ver komen familieleden naar Dieren. ’s Morgens vroeg voordat de Pasar opende kon je goed de bedrijvigheid waarnemen. Er werden nog allerlei versieringen bij de ingang aangebracht om de bezoekers toch direct al vanaf de ingang te laten merken hoe welkom ze zijn.

Een bijzondere Pasar dit jaar. Voor de officiële opening was er een bijeenkomst met de familie en de standhouders. Gepast werd er door Dick ter Hark stilgestaan bij het afgelopen jaar waar er in de familie veel gebeurd is. De verbondenheid van alle aanwezigen met de familie was goed te merken. Maar …. er staat een pasar voor de deur en we maken er met z’n allen iets moois van was en is het motto. En op de gezichten was af te lezen dat iedereen ging voor dit statement!

Er werd doorgeschakeld naar een  bijzondere aankondiging. Na bijna ontelbare jaren gefungeerd te hebben als de spreekstalmeester van Pasar Oost West heeft Dick ter Hark besloten een stapje terug te doen. Ja, ja…..

Hij blijft natuurlijk nog wel de supervisie houden over het artiesten programma etc. etc. Een stapje terug noemen ze dat. Ik hoorde al gelijk dat sommige familieleden weddenschappen afsloten rondom de vraag hoe lang het zou duren voordat Dick zijn plek als presentator weer zou opeisen. ‘ Nee, echt, sprak Dick, ik doe een stapje terug en laat het presenteren over aan Milly Akerina’. En zo werd de Milly aan iedereen geïntroduceerd als de presentatrice van Pasar Oost West vanaf nu.

 

Milly nam gelijk het initiatief ( ja, ja Dick, je geeft wat uit handen) en stelde voor om de overgang symbolisch te vieren door het samen zingen van Sepanjang Jalan Kenangan, een lange weg vol herinneringen….,

De band kwam het podium op en Dick en Milly zongen samen dit mooie tradionele lied. Zo, de stemming voor de Pasar was gezet. Doe de deuren maar open, we zijn er weer klaar voor.

En dat bleek. De eerste dag was een gezellig succes. Rudi van Dalm met zijn Raindrops zorgde weer voor mooie herinneringen, dansgroep Orchidee liet zien welke tradionele dansen zij perfect beheersen, Ben Heart liet het publiek weer genieten van zijn show, Tea for Texas (net terug van een tour in de USA) liet horen hoe je sfeer brengt ondanks een jetlag en Tjendol Sunrise lieten horen dat ze niet voor niets een aantal jaren terug met Andy Tielman een cd hebben gemaakt.

Wat was het gezellig druk! Restaurant Warung Agung had wel twee maal zo tafels en stoelen neer kunnen zetten. 

Vandaag zondag de tweede dag met een mooi programma. O.a. de allround formatie Relight, het opkomende talent Timothy Marvin en natuurlijk diverse sets met dansgroep Orchidee. Een mooie dag om door te brengen met het hele gezin op de  Pasar in Dieren.

 

John van Hese

 
Ben Poetiray Jubileum!
 
Een terugblik op de Pasar Malam Assen zaterdag 8 september

Pasar Malam Assen op zaterdag 8 september.

Ondanks het mooie warme weer waren toch vele bezoekers naar de TT-Hall in Assen gekomen. Dat resulteerde in een gezellige dag met de show van dansgroep Vasara, het sfeervolle trio van Leewen, de werkelijk fantastische formatie Southern Comfort en als klap op de vuurpijl de allround formatie Relight.

De bezoekers uit alle windstreken hebben met volle teugen kunnen genieten van de de workshop van de dansgroep Vasara. De eerste beginselen van buiksdansen werden zo spelenderwijs door jong en oud opgepikt. Ook hun show die diverse malen met verschillende onderdelen werd uitgevoerd leidde tot vele ' oh's en ah's in het publiek. Prachtig, kleurrijk en vooral spectaculair. Vasara is een bijzondere groep met jonge danseressen die onder de bezielende leiding van Tineke Rouw een professionele voorstelling presenteren. Maar ook Southerm comfort met een geweldige zangeres! Wat een mooi repertoire, een goede formatie voor een Pasar die goede muziek met een lekkere sfeer weet te combineren. Niet onverwacht dat de dansvloer dan ook goed bezocht werd. Maar wat werd er ook genoten van de Swing met een grote S van de groep van Leewen. Ingetogen spelen deze muzikanten de sterren van de hemel. Daar kun je niet stil bij blijven zitten. Swing in optima forma. Gaby en Tony, de zangeres en zanger van topformatie Relight weten als geen ander hoe je een feestje moet bouwen. En dat gebeurde dan ook weer in Assen. Meezingen, dansen, genieten.... en zo kwam er een mooi einde aan de tweede dag.

Vandaag, zondag 9 september staat in het teken van de formatie Straight, het jubileum van Rudi van Dalm, het optreden van de Gypsy Hunters en natuurlijk de dansgroep Maeva.Een prachtig programma wat zeker ook vandaag weer vele mensen naar de TT-hall zal lokken.

En vergeet dan niet even langs te gaan bij de diverse stands voor een lekkere verfrissing, een lekker ijsje van de Esboys of een Smoothie bij Ewoud en Inge. Of ga eens lekker genieten van een echte bami speciaal bij Bamihutje (ook vegetarisch) of Ikan Bali (vis) bij Warung Agung of bij de kleine Javaanse keuken. Maar ook de andere restaurants staan klaar met heerlijke gerechten, te veel om op te noemen. En de kooplieden hebben op deze laatste dag in Assen tal van koopjes zo zag ik gisteren al een groot bord met 50% korting hangen bij en standhouder. Al is het maar even voor een bliksembezoek op de Pasar Malam in Assen moet u geweest zijn!

 John van Hese

 Op de Pasar Malam Assen zijn honden helaas niet toegestaan.

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 51