Loading
Nieuws
Bullit Country Mei 2013 voor download

Klik op de omslag om deze versie te downloaden!

 

 
Pasar Malam Bagus en Stichting Max MM.

De IndoRock dag van Pasar Malam Bagus druk bezocht en volop aandacht voor de actie van de Stichting Max Maakt Mogelijk.

 

 

Het werd een  presentatie met veel impact. De mogelijkheid die Fred Lammers bood aan de Stichting Max Maak Mogelijk werd op de zaterdagavond met beide handen aangegrepen door de diverse sprekers.  O.a. de heer Slagter, de projectleider van het initiatief om de Vergeten Indische Ouderen in Surabaya te ondersteunen , deed een krachtige oproep aan het publiek om de actie te blijven steunen. Het vertonen van de video samengesteld door Armand Filon en live ingesproken door Stella Makadoero en Armand zelf , onderstreepten de noodzaak om een bijdrage te leveren aan het project door het storten van een gift. Zie http://www.maxmaaktmogelijk.nl U kunt zich daar aanmelden als donateur! We hopen dat u dat massaal doet. Het is echt nodig!

 

 De zaterdag stond verder in het teken van de IndoRock en welke band in Nederland kan je dan het beste contracteren? Natuurlijk the Eastern Aces. Een groep ras muzikanten die strak in witte pakken met witte schoenen een IndoRock repertoire beheersen wat zijn weerga niet kent.

De dansgroep Wahana Budaya zorgde voor de goede afwisseling met mooie dansen en zang! De dansgroep Wahana Budaya was aanwezig met wel 20 (!) leden die zorgden voor een echte culturele show met dansen in Dayak en Sumatraanse stijl al dan niet gecombineerd en voorzien van zang.

 

 Een dag met louter hoogtepunten. Edu Schalk, back on track, zoals later die dag uitgesproken werd door zijn vriend Riem de Wolff. Zowel het publiek als Edu zelf hadden naar deze dag uitgekeken. De fans overladen hem met bloemen en andere presentjes. En heel vreemd voor Edu, hij was er zelfs even stil van. Maar dat duurde maar even zoals we van Edu gewend zijn. Al snel was hij weer de showman die zijn publiek vermaakt en meeneemt op een verre muzikale reis. Zijn solo optreden in de Indië Soos werd dan ook druk bezocht en de vraag was wie er meer genoot: Edu of het publiek of waren beiden wel heel erg tevreden en blij? Ik denk het laatste want aan het eind van de dag sprak ik Edu nog even apart. ‘ Je weet niet wat dit voor mij betekent,’  zei hij. ‘ Deze jongen heeft 10 weken niet kunnen optreden en dit heb ik zo gemist. Weer optreden, alleen of samen met  mijn band The Entertainers, is een grote wens van het afgelopen jaar. En deze wens is in vervulling gegaan,  ik sta weer op het podium en mag tot mijn vreugde het publiek vermaken. En ze houden van mij, ze komen met zo veel hartverwarmende reacties, dat is zo fijn te merken!’ 

 

Het was weer de eerste keer na een lange tijd dat The Entertainers weer op het podium stonden met hun frontman. Je kon zien dat ze er allemaal van genoten en dat ziet het publiek ook. Symbolisch waren de handen die Edu schudde op het podium met zijn vrienden/collega’s van de band, de blikken die gewisseld werden. En het werd ook uitgesproken: ‘ Edu, wat zijn we blij dat je terug bent!’ Moet ik nog schrijven dat het gewoon een groot feest werd daar in de Rijnhal met The Entertainers?

Een ander hoogtepunt was het optreden van Riem  de Wolff. Nog niet zo lang terug uit Singapore wacht hem een mooie periode in Nederland met vele optredens. Riem de Wolff is ‘ Hot’.  En dat deze mening ook in Arnhem gedeeld werd bleek uit het enthousiaste publiek. Als een entertainer van 40 jaar brengt Riem zijn show. Wat een vitaliteit, energie maar vooral ook warmte voor het publiek straalt hij uit. Je merkt dat ook Riem net zoals Edu zijn show doet uit liefde voor het publiek. Deze twee entertainers kunnen gewoon niet anders ze volgen hun innerlijke drive .

In het optreden van Riem kwamen alle classics voorbij en het publiek vormde een groot koor bij ‘ Ramona’. ‘ Misschien had ik hier wel niet gestaan’, memoreerde Riem, ‘ wanneer we dat liedje niet hadden gehad.’

In de laatste set van The Entertainers gaven Riem en Edu nog samen een show weg. Het plezier spatte van het podium af. Af en toe zag je Edu denken: ‘ Ik moet me rustig houden’, om dan weer samen met Riem het contact met het publiek op te zoeken.. Die twee hebben echt wel een klik op het podium!Maar voor dat we het wisten kwam de strenge presentatrice Sylvia Elders het podium op. Het was tijd, het gehoorzaamheidsklokje van de Pasar Malam Bagus gaf al ruim 11:00 uur aan, tijd om te sluiten. Dat is kenmerkend voor deze presentatrice, naast een enorme kennis van de cultuur, haar makkelijke manier van presenteren en communiceren is zij ook stage manager. En dat is nodig want alles moet goed verlopen. Een vakvrouw op en top.

Aan al het goede komt een eind. In een gesprek met The Entertainers werd mij bekend gemaakt dat Stephen de Ruyter de band medio mei gaat verlaten. Hij heeft drie jaar met zeer veel plezier gespeeld bij The Entertainers maar de combinatie van eigenaar van Suara Gembira Indonesische Catering & Events en bandlid was niet meer mogelijk. Het een zou ten koste gaan van het ander, en er moeten dan soms moeilijke keuzes gemaakt worden. ‘ Een moeilijke keuze vertelde Stephen mij, maar wel een keuze waar ik volledig achter sta, ik ga nu het publiek ook vermaken maar dan op een andere manier, met mijn gerechten, de kookcursussen en de evenementen. In een brief die gepubliceerd wordt op de site van The Entertainers kunnen de fans mijn dankwoord aan hen lezen’,

 En zo eindigde een mooie dag in Arnhem.

 Op naar de laatste dag: Country met Jams Intveldt. Wat kijken we daar naar uit. Hij is hier met zijn eigen band en zorgt voor twee spannende sets!

De formatie BREEZY zal ons vermaken met hun dansbare repertoire en de spectaculaire dansgroep Bali Dance Art, voor het eerste gebracht vorig jaar door Flam Productions, en inmiddels op bijna alle Pasars te zien zullen ons weer laten geniet van hus kleurrijke en technisch perfect uitgevoerde dans show.

Dus op naar de Rijnhal. De deuren gaan open om 12:00 uur.

Zie ook www.flamproductions.nl

John van Hese

 

 
Pasar Malam Bagus dit weekend 5, 6 en 7 april

Flam Productions succesvol van start met de Pasar Malam Bagus op 5 september in de Rijnhal te Arnhem.

Dansgroep Batik.

 

Workshop Batik door Wahana Budaya

Gewoontegetrouw hebben  op vrijdagmiddag de mensen van 65+ toegang tot de Pasar voor slechts € 1,- Een vriendenprijsje waarmee de organisator Fred Lammers  laat blijken dat hij de ouderen onder het publiek een warm hart toedraagt. En ze kwamen met honderden naar de Rijnhal en genoten van de optredens van Keroncong Toegoe Modern en de  dansgroep Batik. Overal blije gezichten die een hele middag weer hebben genoten van de sfeer van Tempo Doeloe.

 

Bad Habit

 

Bad Habit

 

Het publiek vermaakt zich opperbest met Bad Habit en Souls of Happiness.

’s Avonds  barste dan de befaamde Pesta Maluku los. De Souls of Happiness zorgde voor een stevige opwarmer van het publiek zodat de formatie Bad Habit daar perfect op kon voortbouwen. Het werd weer een feest als vanouds! Het publiek verdrong zich voor het podium, er werd meegezongen gedanst en vooral gefeest. Een vrijdag die niet snel zal worden vergeten en in de geschiedenis boeken van Flam Productions wordt bijgeschreven als top vrijdag.

 

Souls of Happiness

 

Overzicht over de meer dan 100 kramen!

Vandaag, zaterdag is het IndoRock dag maar ook de dag waarop de oudere vergeten  Indo’s in Surabaya in het zonnetje worden gezet. Dat gebeurt, zoals het hoort op een pasar met vele artiesten. Wat te denken van The Entertainers, Edu Schalk (sinds lang weer terug op het podium) the echte IndoRock band van Nederland: The Eastern Aces, de fantastische dansgroep Wahana Budaya en als klap op de vuurpijl: Ex Blue Diamond Riem de Wolff.

Zaterdag in de Rijnhal opnieuw een gezellige dag in de mooi aangeklede Rijnhal. Een dag die uitermate geschikt is om te komen met het hele gezin. Bij de ingang ontvangt u 18 korting coupons die u kunt besteden bij de meer dan 100 standhouders. U heeft zo uw entreebedrag er snel uit. Wat te denken van een exclusieve Sarong, nu al goedkoop voor € 12,50 maar met korting coupon voor € 10,- Maar ook korting bij restaurants bijvoorbeeld. Ga langs bij Sateh by J voor misschien wel de lekkerste saté die u ooit proefde. En… heeft u kinderen en denkt u dat zij zich zullen vervelen? Dan heeft u het mis er is een stand met tal van creatieve activiteiten, een speurtocht over de Pasar en een immens springkussen. De Pasar Malam Bagus, een dagje uit voor het hele gezin is het motto!

 

Presentatrice Sylvia Elders geeft aanwijzingen bij het letterspel!

 

De pasar gaat open om 13:00 uur en sluit pas laat op de zaterdagavond om 11:00 uur.

Selamat Datang, u bent van harte welkom.

 

John van Hese

 
Pasar Malam Bagus dit weekend in de Rijnhal

Klik op de flyer voor een vergroting!

Zie de video met een impressie van de Pasar Malam Bagus.

 

Klik hier voor de video m.b.t. de actie van de Stichting Max Maakt Mogelijk.

Voor meer informatie bezoek de site van Flamproductions: www.flamproductions.nl

 

 

 

 
Vol is vol met Pasen!

Soms zie je op de flyers van een dansmiddag of dansavond staan: Reserveer tijdig want Vol is Vol! Op het evenement waar ik eerste Paasdag ben geweest was dit zeker van toepassing. Een uitverkocht huis daar in Lunteren met de bands Chard en de Terry White Band.

Het blijkt maar weer dat de behoefte onder de mensen groot is om lekker te genieten van muziek en de catering ook al is het eerste Paasdag. Alles in de Prinsenhof klopte! Een super gezellige middag met allemaal gezellige mensen die met en van  elkaar genoten! Wat een lekker sfeertje!!

Vele bezoekers die ik sprak waren onder de indruk van de formatie de Terry White Band. En niet ten onrechte deze band is veel gevraagd bij allerlei gelegenheden in Nederland maar ook in de USA. Zie de professione opname van BBC Alba video op youtube. Klik hier!

 

Ook de band Chard viel op door het aantrekkelijke, afwisselende en vooral dansbare repertoire. Kortom een aantrekkelijke combinatie deze twee formaties zeker voor herhaling vatbaar.

De foto's staan op www.pictr.nl 

 

Dat veel mensen benieuwd zijn naar het optreden van Edu Schalk (na lange tijd afwezig te zijn geweest op de podia) mag duidelijk worden door het bericht wat ik van Edu ontving en wat u zeker ter harte moet nemen.

 

Hoi lieve mensen,

De matinee in de Flamingo te Hoogvliet is voor maandag 1 April helaas uitverkocht. Ik heb getracht nog voor een paar mensen te kunnen helpen, maar het is me niet gelukt. Dus m.a.w. niet op de bonnefooi komen anders is het best een teleurstelling vooral voor mensen die van ver af komen. Er rest mij nog jullie nogmaals een Vrolijke Pasen te wensen.’

 

Vandaag nog de gezellige middag in Duiven bij kumpulan Ini-Dia met Ginger en Chain, dus dat wordt ook weer een topmiddag!

 

John van Hese

 
Country Online april 2013

Klik op de flyer om het magazine te downloaden!

 
Pasar Malam Indonesia, een bezoek meer dan waard!

Pasar Malam Indonesia

Voor de foto's klik hier!

Klik hier voor de opening van de Pasar Malam Indonesia door minister Timmermans.

Klik hier voor een korte video impressie van de Pasar Malam Indonesia.

 

Het was een heel koude zaterdag, afgelopen 23 maart. Maar het loopje van de parkeergarage,  in de snijdende wind,  hadden we er graag voor over. De Pasar Malam Indonesia op het Malieveld bleek een bezoek meer dan waard en dan vonden duizenden mensen met ons.

Dit jaar goed strak georganiseerd, een duidelijk en aantrekkelijk  podium programma, interessante stands (vele gericht op BtoB activiteiten) en een immens foodcourt met kook demonstraties. 

En wat nu wel heel belangrijk bleek: erg goed verwarmd! Complimenten voor de organisatie want dat moet je maar voor elkaar zien te krijgen dat er een aangename temperatuur ontstaat in twee van die grote tenten en het theater.

 

Het is duidelijk de meeste mensen komen voor de totale sfeer maar zeker voor die van het theater. De talloze artiesten uit Indonesië en Nederland zorgen bijna non-stop voor een kleurrijk en aantrekkelijk schouwspel van dans, muziek en licht. Een bijzonder programma welke uitsteekt boven wat velen gewend zijn. De m.n. originele dansgroepen brengen wel heel veel aantrekkelijk cultureel spektakel. Wat een enthousiasme, wat een kleuren en wat een vrolijkheid en professionalisme.

 

(zangeres Melanie en zanger/entertainers Hans Milane op de Pasar Malam Indonesia)

Ondanks dat het er bomvol was hebben we erg genoten van de Pasar Malam Indonesia. We hebben natuurlijk lekker gegeten al was het moeilijk kiezen uit datgene wat de  tientallen foodstands in de aanbieding hadden. Dit maakt deze Pasar naast de Tong Tong Fair toch wel uniek! Wat een overweldigende keus!De Indonesische Ambassade in Den Haag organiseert de Pasar Malam Indonesia voor de vierde keer op het Malieveld in Den Haag, van 20 Maart tot en met 24 maart 2013.  De Pasar Malam Indonesië staat in het teken van “Het Nieuwe Indonesië”.

 

Een thema dat in de vele stands goed tot uiting werd gebracht. De belangstelling voor de diverse ontwikkelingen m.n. ook in de de toeristische sector trok vele geïnteresseerden.

Vandaag, zondag, alweer de laatste dag met de finale van de Miss en Mister contest. Natuurlijk ook weer met tal van artiesten. Kortom wanneer u in de buurt van den Haag woont grijp uw kans en ga nog even genieten vandaag. Zie ook www.pasarmalam.indonesia.nl

 

John van Hese

 
Pasar Malam Indonesia

 Lees verder voor het programma per dag.

Lees meer...
 
ver. Soerobojo 40 jaar!!

Soerobojo 40 jarig Jubileum.

In het Kolpinghuis in Nijmegen was het zondag 10 maart echt feest. Ann Paul had samen met enthousiaste vrijwilligers een middag georganiseerd die feestelijk werd gepresenteerd dor Sylvia Elders.

Samen met Straight, Double Impact en een verrassingsoptreden van Hearts of Soul werd het een middag om niet te vergeten. Niet voor niets dat ook TV Gelderland in het Gelders Nieuws aandacht besteedde aan deze vereniging die  al jaren zich inspant voor het weeshuis Panti Asuhan Bina Harapan in Bogor. Zie de link:klik hier!

Deze middag werd bezocht door een kleine 200 bezoekers zodat de vereniging kan spreken van een groot succes.

 

Een mooie diapresentatie met foto’s van de afgelopen 40 jaar werd door de bezoekers gewaardeerd. Bij het zien van de verschillende foto’s werden natuurlijk allerlei herinneringen opgehaald.

Foto’s van deze middag kunt u weer zien op deze site onder fotoreportages of ga direct naar http://www.pictr.nl . Ook Jan Broenink van The Indorockers was aanwezig en ik verwacht dat u ook zijn foto’s en video vandaag of morgen kunt bekijken op www.theindorockers.nl

Zie ook op Facebook: Tjampoer

John van Hese

 
Programma Pasar Malam Bagus 5, 6 en 7 april
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 51