Loading
Nieuws
DVD Land van de Zon

Land van de Zon, een hele mooie DVD van Wieteke van Dort!

op de foto: Wieteke van Dort en Antonio Meijer

Tjampoer.nl heeft ademloos de DVD van Wieteke van Dort bekeken.

Een DVD welke een combinatie is van prachtige songs gezongen door Wieteke en afgewisseld en ondersteund door werkelijk magnifieke beelden op locatie in Indonesië. Een DVD zoals een DVD moet zijn: professioneel van beeld, geluid en regie!

Complimenten!!
Lees meer...
 
Anneke, Gala 50-jarig jubileum

 

 Anneke Grönloh 50 jarig jubileum.

In de Koninklijke Schouwburg in den Haag vierde Anneke Grönloh samen met een keur aan vrienden en artiesten haar jubileum. In een volledig uitverkocht concertgebouw was er sprake van een unieke gebeurtenis.

Blue Diamond Riem de Wolff, Ria Valk, Imca Marina en Ronnie Tober zorgde voor de pauze voor een geweldig stuk entertainment met een knipoog naar het verleden (het publiek zong uit volle borst mee) maar ook uitstapjes naar de toekomst.

Lees meer...
 
Workshop Southern Sound op de Tong Tong Fair

Workshop Southern Sound goed bezocht!

Passie als basis voor een Workshop Southern Sound op 28 mei op de Tong Tong Fair!

Je kunt alleen maar een vuurtje doorgeven als het in jezelf brandt, tenminste dat is mijn motto. In de workshop van Louis Drabe samen met Guus Paat, Pim Fuchs, Patrick Drabe en Andre Sommer was er geen sprake van een vuurtje wat in deze muzikanten brandt maar van een spuitende vulkaan! Tjonge, wat een muzikanten, wat een liefde voor de muziek en wat een drive om dit te delen met het publiek!

Vanaf het eerste moment van de workshop werden de deelnemers ‘gepakt’ door deze muzikanten. Het interactieve programma dat Louis Drabe in de Bengkel op de Tong Tong Fair presenteerde, is goed bezocht. Er werd door Louis een theoretische uitleg gegeven over het opbouwen van diverse harmonieën, de 1e, 2e + 3e stem werd fantastisch uitgelegd en ten gehore gebracht. Bij het laatste werd het publiek achteraf gevraagd aan te geven, welke artiest welke stem had laten horen. Ook werd de eerste + tweede partij besproken en uiteraard werd ook daarvan een muzikaal voorbeeld gegeven.

De meerstemmige stukken waren harmonieus en toch transparant, het publiek zong vanaf hun stoelen zelfs enkele moeilijke partijen mee. Ook deed men enthousiast mee aan de canon "Vader Jacob", waarna met een canon van The Beach Boys een ander voorbeeld werd gegeven.

Na het theoretische gedeelte konden de toeschouwers genieten van een groot aantal songs van o.a. Venice, Crosby, Stills, Nash & Joung en The Eagles (het nummer "seven bridges road" is te zien en te horen op Youtube.com : http://www.youtube.com/watch?v=jNXi0-Mx73U 

André Sommer, die met zijn pedalsteelguitar van toegevoegde waarde was, werd pas 's middags spontaan aan het programma toegevoegd. Guus Paat, Pim Fuchs, Louis Drabe en zijn zoon Patrick Drabe hebben op een aantrekkelijke professionele manier vorm gegeven aan de songs, de achtergronden en de diverse technieken.

Het publiek heeft genoten dat bleek wel uit de reacties: ‘Dit zou ik meer willen meemaken’ , aldus een bezoekster van de workshop die we later spraken. ‘Ik heb op een leuke manier veel geleerd over harmonie en zang. Ik heb nog meer bewondering gekregen voor de muziek van o.a. The Eagles en zal daar na deze workshop nog meer van kunnen genieten’. Een groter compliment is bijna niet mogelijk voor Louis en zijn collega’s! Een geslaagde workshop dus, zonder meer.

Klik hier voor de reportage: Workshop Louis Drabe

 
Danny Severijns reportage Tong Tong Fair

Op zaterdag 23 mei heeft fotograaf Danny Severijns een reportage op de Tong Tong Fair gemaakt.

Diverse artiesten heeft hij op de gevoelige plaat gezet alsmede ook sfeerfoto’s van het evenement.

Zo kunt u in zijn reportage foto's aantreffen van:

Krontjong Genta IramaRoimata No Pacifica, Tahitian Dance Company

The National Theatre of Vietnam Music

De DVD presenatie ‘Ver van Familie’

Eastern Aces

Veel plezier met het bekijken van de reportage van Danny Severijns. Klik hier om naar de reportages te gaan.

 
Bruiloft Charmaine en Simon

 

29 Mei 2009 hebben Charmaine en Simon elkaar het ja-woord gegeven. De fantastische dag werd besloten met een groot feest met The Entertainers, Rudi van Dalm and his Raindrops en Andy Tielman and Band.

Wij wensen Chairmaine en Simon veel voorspoed en geluk!!

Foto’s van deze avond staan achter een wachtwoord onder fotoreportages: Klik hier.

 
Indo Star Studio van Claude Vanheije

 

 

Op de Tong Tong Fair loopt het project van top-fotograaf Claude Vanheije. Hij heeft daar een fantastische studio waar hij alle Indische 70-plussers uitnodigt zich door hem gratis te laten vereeuwigen: De Indo Star Studio. Hij heeft tijdens de eerste Tong Tong Fair dagen Oma Lefeber schitterend vastgelegd op de gevoelige plaat vlak voor haar overlijden. Als eerbetoon aan Oma heeft zijn studio opgedragen aan haar.

Haar foto hangt op de stand met een gesigneerde opdracht van Claude.

Lees meer...
 
Overlijden Oma Lefeber

Lieve mensen,

 

Hartelijk dank voor jullie warme belangstelling. Uiteraard is een ieder die dat wil uitgenodigd om de afscheidsdienst en zowel het bijzetten in het familiegraf als de bijeenkomt erna bij te wonen.

 

Hierbij dan de digitale versie van de kaart waar alles op staat.

 

In de ochtendeditie van de AD/Haagsche courant van gistermorgen (25 mei 2009) is een mooi artikel over haar geschreven.

 

Groeten,

 

Amy Lefeber

 

Lees meer...
 
Tong Tong Fair Workshop

Bijzonder optreden BENGKEL op de 51e Tong Tong Fair

Op donderdag 28 mei wordt om 20.00 uur in de BENGKEL een interactief programma gepresenteerd over de muziekkeuze van de eerste en tweede generatie Indo's.

Er wordt stil gestaan bij de opmerkelijke overeenkomsten tussen bijvoorbeeld de krontjong en sommige Amerikaanse muziekstijlen zoals van Crosby, Stills, Nash & Young, The Beach Boys, Venice en natuurlijk The Eagles.

Het programma zal dan ook voornamelijk bestaan uit (mee)zingen. Uitgelegd wordt hoe harmonieën kunnen worden opgebouwd/samengesteld. Het verschil tussen 2e stem en 2e partij zal duidelijk worden en zelfs een canon zal als voorbeeld voor een meerstemmig stuk ten gehore worden gebracht.

Lees meer...
 
Riem de Wolff Jubileum 22 augustus 2009!

 50 jarig Jubileum Riem de Wolff!  

 

Recentelijk op de fantastische Pasar Malam Bali liep Tjampoer.nl (niet geheel toevallig) Riem de Wolf en Wout Nijland tegen het lijf.

 Tijdens zijn grandioze optreden onthulde Riem dat er een groot jubileum matineeconcert zit aan te komen op zaterdag 22 augustus in Zeewolde.
Lees meer...
 
Hans en Elly Getrouwd!

De fotoreportage van de het feest op de bruiloft van Hans en Elly op Tjampoer.nl geplaatst onder fotoreportages.

Album 1, 'Aankomst zaal Theothorne, aansnijden taart, diner' is geplaatst en dus te bekijken. Klik op de foto!

Album 2, 'Ontvangst gasten, het buidspaar opent de dansvloer, diverse optredens, feest' is geplaatst en dus te bekijken.

Album 3 'Feest' is geplaatst en dus te bekijken.

De foto's worden op een CD aan Hans en Elly overhandigd. Wanneer u bepaalde foto's wilt ontvangen kunt u het beste contact met hen opnemen.

 

 

 
<< Begin < Vorige 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Volgende > Einde >>

Pagina 47 van 51