Loading
Nieuws
Pasar Malam Istimewa op zaterdag, een terugblik

De tweede dag van de Pasar Malam Istimewa, Cultuur Festival, kenmerkte zich door het doorzetten van de gezellige sfeer van de vrijdag. Zowel de bezoekers, de standhouders, de artiesten als de organisatie hadden er echt zin in na de succesvolle vrijdag.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat er wel sprake was van twee werelden op de Pasar Malam Istimewa: binnen en buiten. Was het binnen lekker tropisch warm, buiten kon je op bepaalde delen van de dag de indruk krijgen dat het november was. De standvastigheid van alle aanwezigen verbaasde mij. Buiten danste Hawaiian Treasure in een flink windje het kippenvel op hun armen en benen. Terwijl zij binnen na hun optreden op het grote podium  snakten naar een ‘ cold drink’. Zie foto. ‘Dit is wel heel bijzonder’, hoorde ik een van de danseressen lachend zeggen, ‘ het lijkt wel of je op een dag op twee plaatsen met een verschillend klimaat aan het dansen bent’.

 

Angklung Joop had zich vandaag extra zomers aangekleed het leek wel of hij de weergoden wilde tarten. Op zijn bekende manier bracht hij zijn Angklung spel op het overdekte en verwarmde terras en de mensen genoten tijdens hun diner van zijn spel. En dat was eigenlijk de instelling van alle aanwezigen op het buitenterrein, we komen om te genieten! (voor u informatie: ongeveer 15 % van de Pasar is buiten dus 85% van de Pasar is in de grote hal). De bezoekers lieten het buiten niet afweten en steunden zo bewust of onbewust de standhouders en de artiesten. Eigenlijk was het best even lekker om uit de warmte van de hal even naar buiten te kunnen gaan voor een optreden of een lekkere snack.

Doña en de Gado’s brachten op het buitenpodium een aantrekkelijk allround repertoire met o.a. songs uit de jaren 50 en 60 maar ook bijvoorbeeld Zuid-Amerikaans. Wat een gezellige formatie met een vrolijke, lachende zangeres. Na deze formatie beklommen de Rocking Dynamite de bühne. Het huisorkest van deze dag. Direct al bij de eerste set sprong de vonk over en danste men zich heerlijk warm voor het podium op de echte Rock & Roll die ze speelden. Zie foto.

 

In de hal werd het publiek geboeid door het orkest Marabunta. Een bijzonder optreden van deze formatie want deze bestaat niet meer na Zeist. En dat is best even slikken. Jaren hebben we genoten van deze bijzondere groep muzikanten. Soms het idee dat er wel 13 bandjes in een dozijn gaan want zo lijken ze op elkaar, maar dat was bij Marabunta zeker niet het geval. Zij waren echt uniek vandaar dat WN Productions deze formatie heeft gecontracteerd. En dat wilden ze ook dit laatste optreden extra bewijzen. Ze speelden als jonge goden en de zangeres veroverde de harten van alle aanwezigen. In een nieuwe formatie wordt er een doorstart gemaakt: Xanur wordt de nieuwe naam.

De bruin gebrande lijven van de dansers en danseressen van Hawaiian Treasure (net terug van 6 optredens in Spanje) maakten hun optreden nog spectaculairder. Het geweld, de energie waarmee zij hun dansen brengen slaat over op alle aanwezigen. Een luid applaus en gejoel klonk in de zaal na hun diverse optredens. Regina Butteling met haar groep weet elke keer weer te laten zien dat zij iets brengen wat geen enkele andere dansgroep heeft. Het plezier, de passie van de leden van de dansgroep is bijna tastbaar.

Tussen de diverse optredens door deed het publiek zich tegoed aan de heerlijk gerechten van de vele restaurants. De terrassen waren constant vol al was het wel zo dat je na even wachten wel een plaatsje kon bemachtigen. Alleen al voor de keur aan aanwezige restaurants moet je de Pasar in Zeist bezoeken.

De kleurrijke, attractief aangeklede stands trokken natuurlijk in de pauzes diverse kijkers en kopers. Want laten we niet vergeten een pasar is een markt en de standhouders (die mede de pasar mogelijk maken) staan er toch om een redelijke omzet te draaien. Ook de diverse culturele stands kregen belangstelling uit diverse hoeken. Opmerkelijk is toch altijd het feit hoeveel mensen zich inzetten voor een of ander project in Indonesië. Zo kwamen we de actrice Eugenie tegen die zich deze drie dagen belangeloos inzet voor ‘Help de Indischen in Indonesië’  ( zie foto).

 

Zoals gisteren al aangekondigd was de topact van de dag de sympathieke zanger en ex-Blue Diamond Riem de Wolff. Hij bracht een aantrekkelijke show in het bijzijn van vele vrienden en familieleden uit de omgeving van Zeist. Want Riem heeft jaren in deze omgeving gewoond. Het was een echte reünie van vrienden en bekenden voor en na het optreden. Bijzonder is hoe Riem omgaat met het verlies van zijn broer, zijn maatje, Ruud de Wolff. Ruud overleed 18 december 2000 en ook dit keer stond Riem even stil bij het feit dat hij zijn ‘ broertje’ nog steeds mist en vertelde het publiek van de moeilijke tijd die hij doormaakte na zijn overlijden.

 

Gesteund door velen wist Riem zijn leven weer de rit te krijgen. Hij nam een cd op en presenteerde die op een gedenkwaardige dag in Rotterdam in de Doelen. O.a. met zijn zoon Steffen en Patrick Drabe in de band. Hij vertelde gisteren dat het eerste nummer wat hij opnam na het overlijden van Ruud de song “ Back on Track’ was. En wat niet altijd in zijn show zit gebeurde in Zeist. Hij bracht dit nummer als blijk voor waardering voor iedereen die hem in deze moeilijke periode hadden bijgestaan en Wout Nijland hoort daar zeker bij! Wanneer u nu denkt dat dit een treurig optreden was, niets van dit alles. Maar het siert Riem dat hij de toekomst voorziet van alle vrolijkheid van de songs van de Blue Diamonds met toch een touch naar het verleden. Ja, en dan gebeurd waar iedereen voor gekomen is een echt ‘ Sing Along’ concert. Uit volle borst werden de tophits (want zo kun je alle nummers wel noemen) meegezongen. Riem 70 jaren jong ziet er goed uit en is in een perfecte conditie. Kijk even naar de foto die gisteren genomen is. Ondanks de mist op het podium kunt u zien wat deze top entertainer voor sprongen maakt tijdens zijn optreden. Te gek!

Een mooi dag dus weer in Zeist en op naar de afsluiting op zondag. Vandaag de Streetrollers als huisorkest, de dansgroep Mentari en natuurlijk de klapper van vandaag Ampat met de top gitarist Erwin van Ligten.

En weergoden kom maar op we zien jullie in Zeist!

 

John van Hese

 
Pasar Istimewa Vrijdag 21 juni 2013

De Pasar Malam Istimewa onder enorme publiek belangstelling geopend op vrijdag 22 juni 2013.

De organisator Wout Nijland vroeg een groot applaus voor burgemeester Koos Janssen van Zeist na zijn korte maar krachtige openingsspeech. Wout memoreerde aan het feit dat hij wel 6o evenementen had georganiseerd waarvan er zeker 30 door burgemeesters waren geopend. Maar de passie en de betrokkenheid die doorklonk in de speech van deze burgemeester was ongekend. Het publiek was het daar mee eens en een hartelijk applaus viel dan ook ten deel aan de burgemeester en daarmee was de officiële opening een feit.Mijn beleving van de vrijdag? Ik zou zeggen: Pasar Malam Istimewa gelukkig weer terug naar haar roots. Pasar Istimewa kenmerkt zich door een warme, intieme en gezellige sfeer met een top programma op zowel een binnen- als buitenpodium. En op deze vrijdag bleek deze formule weer in ere te zijn gesteld.  Wat was het gezellig en wat heeft het publiek genoten. Uit de flyer blijkt direct de duidelijke opzet voor dit Cultuur Festival en dat dat is waar het publiek op afkomt bleek wel op deze vrijdag uit de bezoekers cijfers. Het was in de geschiedenis van de Pasar in Zeist misschien wel de best bezochte vrijdag.

Ondanks de dreigende weersvoorspellingen gebeurt er iets in Zeist met het publiek wanneer ze de sfeervolle buitenplaats betreden. Je komt in een andere wereld. Bijna geheel overkapt loop je ineens op een warm en gezellig tropisch buitengebeuren. Een aantal gezellige restaurants bieden daar een keur aan gerechten en het podiumprogramma met Edu Schalk doet de bezoeker een lekker plaatsje vinden op de stoelen of op de dansvloer. Een bijzonder sfeertje waar de organisatie zo van houdt. Een pasar hoort ook deels contact te hebben met ‘ buiten’. Wie herinnert zich niet de succesvolle Pasar Istimewa in Zeewolde met bijvoorbeeld Tantowi. Geheel buiten en in tenten…., maar dat is helaas geschiedenis.

 In de grote hal van het complex staan vele standhouders opgesteld en na een spannende wandeling langs alle kramen kom je dan bij het grote podium. De succesvolle formatie FreeLine zorgde daar voor een gevarieerd optreden met allerlei muziekstijlen. De bezoekers genoten van de Zuid Amerikaanse nummers maar ook van de klassiekers uit de jaren 60. Maar natuurlijk ook nummers waar je heerlijk de poco poco op kan dansen. Genieten is het van Benny en Jeannette, deze internationaal gelouterde professionals weten als geen ander een feestje te bouwen en Jeanette zing net zo makkelijk Maleis, Portugees, Frans en Engels. Een vol podium was het met het koor de Lek-kerbekken. Even iets totaal anders. Echt weer iets voor deze organisator. Een koor met eigen begeleiding op  een aantal accordeons en ze zingen met een enthousiasme welke al snel oversloeg op het publiek. Bali Dance Art, de meest gevraagde dansformatie op dit moment mocht natuurlijk niet ontbreken. Zowel op het buiten- als op het binnen podium betoverden zij het publiek met hun interpretatie van o.a. Balinese dansen. In een woord: Geweldig.

 

Een dag op de Pasar Malam Istimewa hoort te worden afgesloten door een topformatie. Wout Nijland Productions had dit jaar feilloos aangevoeld dat dit ook iets nieuws moest zijn. En dat was het ook: MASSADA Accusticz (je spelt dit echt zo!). De formatie onder bezielende leiding van Johnny Manuhutu gaf een spetterend optreden voor het massaal opgekomen en enthousiaste publiek. Er was bijna geen plekje meer te vinden rond het podium zo groot was de opkomst. Na een spannend intro ging de band helemaal los en trakteerde iedereen op tal van verassingen. Een massaal meegezongen en meegedanste ‘Sageru’ leek het slot van hun optreden. Maar daar nam het publiek in Zeist geen genoegen mee. Na minuten lang ‘ we want more’ te hebben gescandeerd kwam de formatie terug. Een gevoelig laatste nummer namen ze nu echt afscheid van het publiek. De Pasar Malam Istimewa dag ‘ Old Style’ was ten einde. Een vrijdag voor de geschiedenisboekjes.

De zaterdag en zondag beloven minstens zo spectaculair te worden aan het programma, de standhouders en de restaurants zal het niet liggen. Kom gezellig naar Zeist, vandaag o.a. voor de topper Riem de Wolff maar ook voor de dansgroep Hawaiian Treasure (net terug uit Spanje) en zondag voor Ampat, de nieuwe formatie van Erwin van Ligten. Maar zie de website voor het programma!

 John van Hese

 
Opening Multi Bazaar Almere 15 juni 2013

De Opening van de Multi Bazaar Almere is na maandenlange intensieve voorbereiding een feit. Een keur aan artiesten opende samen met Mex, de kleinzoon van initiatiefneemster tot de Bazaar Sylvia Budie, met het oplaten van ballonnen symbolisch de Bazaar.

 

Lonny, Justine Pelmelay, dansgroep Orchidee, Dansgroep Bali Dance Art zorgden voor een aantrekkelijk openingsprogramma de gehele zaterdagmiddag.

Almere was benieuwd naar dit shopping juweeltje wat zich uitte in ruim 6000 bezoekers.

Vanaf nu is de bazaar elke weekend (zaterdag en zondag) geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

 

Binnenkort een fotoreportage van deze eerste dag op Tjampoer.nl.

 

John van Hese

 
Pasar Malam Enschede zaterdag, weer druk bezocht!

Ook de tweede dag van de Pasar Malam Enschede was ongekend. Ook op deze zaterdag wisten de bezoekers de weg naar de Go Planet Hall (net als vrijdag) goed te vinden. En alom lovende woorden over de locatie, de parkeermogelijkheden en de gezellige aankleding.

De eerste foto's klik hier!

 

Opvallend is dat de muren van de hal in een warme tent geverfd zijn zodat het podium en  de kramen prachtig uitkomen. Een warme tropische en aangename sfeer is het gevolg. In deze sfeer brachten de standhouders hun waar met veel verve aan de man. De terrassen van de restaurants puilden uit en alle stoelen voor het podium waren constant bezet. Niet verbazend wanneer je naar het artiesten programma kijkt met Breezy, Zangeres Jaimy en Romana, dansgroep Wahana Budaya en Our Voices en als klap op de vuurpijl de show van Riem de Wolff.

Een gezellige dag dus weer gekenmerkt door een goede stemming onder de bezoekers.

De laatste dag, deze zondag, kan de trend die nu gezet lijkt te zijn, doorgezet worden. Het programma is weer aantrekkelijk genoeg en de standhouders hebben nog voldoende aanbiedingen.

We gaan genieten van de top dansgroep Bali Dance Art die weer een aantal nieuwe dansen op het programma hebben is mij door de leider Ketut verteld, het duo Ginger pas nog actief bij de Nederlandse kampioenschappen dans is aanwezig en niet te vergeten de top-act: The Terry White Band. Verder zal ook vandaag weer Hans Hunter een kookworkshop geven en kunt u komen proeven. Ook de demonstratie Angklung is niet te versmaden. Tot vanmiddag!

 

John van Hese

 
Pasar Malam Enschede succesvol van start!

Bezoekers aantal Pasar Malam Enschede overtrof de verwachtingen van de organisatoren.

De Pasar Malam Enschede wordt dit jaar voor het eerst gehouden op de prachtige locatie van het Go Planet Parc. Fred Lammers had de hal omgetoverd tot een echte sfeervolle Pasar zoals we van hem gewend zijn. De sfeer die aanwezig is in de hal van Go Planet doet erg denken aan die van Pasar Malam Bagus. Vele mensen die ik sprak waren enthousiast over de nieuwe locatie.

 

 

Wanneer er naar een andere locatie verhuisd moet worden dan leeft er bij de organisatoren altijd de ‘ angst’ dat de loop naar het evenement er even uit is. Tot grote vreugde van de organisatoren (een samenwerking van Flam Productions en Expo Management) bleek dat voor deze Pasar Malam (althans op de vrijdag) niet het geval te zijn. Er zijn echter op reclame gebied vele inspanningen geleverd zodat iedereen in de omgeving van Hengelo en Enschede wel op de hoogte moest zijn van de verhuizing.

 

Ook de standhouders die ik sprak waren enthousiast en dat wil wat zeggen in deze tijd.

De programmering was op deze vrijdag aantrekkelijk. Een lekkere mix van muziek, dans en cultuur.

Keroncong Toegoe Modern ( als je niet bij deze groep bent geweest heb je geen feest!) zorgde voor een top optreden. Wat een geweldige groep! Ook de topper van deze dag de formatie Just  Gig oogstte succes al viel mij op dat het publiek in Enschede niet zo snel de dansvloer op zocht als in Arnhem. Opvallend was de Tifa-dansgroep Kawan Kawan. Jonge mensen die een fantastisch optreden verzorgden. Om kippenvel van te krijgen zo goed!

De Pasar biedt nog twee dagen een interessant podiumprogramma met o.a. vandaag Blue Diamond Riem de Wolff en zondag de Terry White Band een van de top country bands van Nederland

 

Foto’s van de vrijdag staan onder fotoreportages of klik hier.

 

John van Hese

 
Opening Multi Bazaar Almere

 

Opening Multi Bazaar Almere!

 

Beste allemaal,
 
Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover….
Het was een ware race tegen de klok, maar de eindstreep wordt uiteindelijk toch gehaald.
 
Aan persoonlijke uitnodigingen ben ik niet toegekomen, maar het zal duidelijk zijn dat jullie en de mensen om jullie heen, van harte welkom zijn bij de “geboorte” van de *Multi Bazaar Almere*.
 
Programma van de dag:
09.00-17.00 uur:               Bazaar open voor het publiek
11.45-12.00 uur:               1e optreden van de Tropical Dansgroep Orchidee.
12.00-12.15 uur:               Mooie Balinese processie
12.15-12.25 uur:               Officiele openingsceremonie
13.00-13.30 uur:               Optreden ‘JUSTINE & LONNY’
14.00-14.20 uur:               2e optreden Orchidee
15.00-15.30 uur:               Kookdemo TV-kok Lonny
 
Nog een paar laatste lootjes en heel graag tot morgen!
 
Vriendelijke groet,
 
Sylvia
Multi Bazaar Almere
 
Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken
www.multibazaaralmere.nl
 

 

 
BSV Bandung Kumpulan enorm succes!

Reportage van de BSV Bandung Kumpulan op 19 mei in de zaal de Brug te Reeuwijk. De bands Challenge en Tea for Texas zorgden voor een gezellige middag.

Het was een drukte van belang op de dansvloer.

Een bijzonder grote opkomst maakte het tot een bijzondere middag! De complimenten voor de organisatie waren dan ook niet van de lucht. Iedereen was erg tevreden.

De fotoreportage staat nu online klik hier!

 Met  vriendelijke groet,

 Danny Severijns

 
Pasar Istimewa Cultuurfestival Ziest

 

 
Eddy Chatelin 70 jaar!

Let op: Nog een zeer beperkt aantal plaatsen vrij!

Alleen kaarten bestellen via het speciale email adres: Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken of telefonisch: 0653287430 / 0620422452

 Die avond staat in het teken van de muzikale vrienden van Eddy. Het is zelfs zo dat Pim Veere bereid is gevonden om weer zijn bas op te pakken en met Eddy en The Crazy Rockers op het podium te staan.

Een unieke avond dus.

As speciale gasten komen zaterdag een paar leden van de alom bekende Golden Oldies!
Misschien leuk om eens kennis te maken met een paar echte 'sterren' van onze (gemiddelde) leeftijd!

Heel graag zien we jullie dan ook allemaal a.s. zaterdag in het:
SBS gebouw
Kerketuinenweg 2, 2544 CW Den Haag.
(hoek Kerketuinenweg / Dedemsvaartweg)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op zaterdag 29 juni viert Eddy zijn 70e verjaardag en geeft een groot(s) feest.
M.m.w. van (o.a.) The Crazy Guitars Big Band, The Crazy Friends, The Crazy Rockers
en een heel speciale Act!
Als jullie erbij willen zijn (in het Wellantcollege): Bel of mail ons voor inlichtingen.
Of kijk op: www.crazyfriends.nl  /  www.eddyc.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 
Zomer Party in de Bilt

 

Ajo Dansa Senang organiseert op zaterdag 29 juni een Zomerparty met non-stop music.

Met optredens van de bekende allround band Relight, Rock & Roll band New Level en de formatie Manis met o.a. Marie Lekransi (VayaCondios), Johnny Wattimena (Sabor), (Nelis)Larry Tuankotta (Javelins), Ruud Baron (Baron), Fready AninDjola (Massada), onder leiding van Victor Lekransi.

Bestel tijdig om teleurstellingen te voorkomen want VOL=VOL


Groetjes Jolenta & Quido

+31356858262

Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken
 
http://www.ajodansasenang.nl

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 51