Loading
Nieuws
TLP reis 2014 definitief!

 Hierbij de Artiesten die definitief meegaan met de TLP Spanjereis 2014.
Het belooft weer een mooie muzikale vakantie te worden in Hotel Alhambra in Santa Susanna in Spanje.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier TLP Spanjereis 2014

 
Pasar Malam Rijswijk, topdrukte!

Topdrukte op de Pasar Malam in Rijswijk.

foto's klik hier!

 

De locatie de Broodfabriek in Rijswijk leent zich bijzonder goede voor een tropisch  evenement zoals de Pasar Malam. De afgelopen jaren heeft ‘ Rijswijk’ een traditie opgebouwd die er zijn mag! Gestaag heeft de Pasar zich ontwikkeld tot het niveau van nu. De bezoekers weten dat te waarderen en op zaterdag was het dan al vroeg erg druk op de Pasar. De vele aantrekkelijke stands stonden klaar om het publiek gastvrij te ontvangen. Opmerkelijk was een aantal nieuwe stands zoals bijvoorbeeld de stand met Harley Davidson artikelen maar ook een stand met zelf gemaakt decoraties voor in huis.

 

Kortom een aantrekkelijk aanbod van meer dan 100 stands diverse restaurants met ieder hun eigen specialiteiten. Het podium programma was voor deze zaterdag een schot in de roos. Wat alleen al te denken van twee top dansgroepen respectievelijk Bali Dance Art en het altijd geweldige Bunga Melati!

 

Wanneer dan ook Zorg dan ook de topformatie The Entertainers  is gecontracteerd dan ben je klaar zou je zeggen.  Maar de organisatie had nog meer in petto: de zangeressen Theresia en Diana gaven een show!!!! Organisatoren ‘ Let op uw Saeck’! dat zijn twee dames die een vernieuwing zijn voor de pasars! Van uiterst gevoelige songs tot lekkere dansnummers brengen ze met een elan en enthousiasme zodat  de hele hal in no time in feeststemming verkeerde. Het publiek genoot van hun optreden zittend of uitbundig dansen op de grote dansvloer.  Plotseling als verrassing een echte buikdanseres op het podium in de gedaante van Tracy. Langzaam vielen de sluiers.

 

The Entertainers speelden ‘ vroeger’ het nummer ‘ the Sheik of Araby’ en nu tijdens het optreden zagen we ineens the Sheik van de Entertainers op het podium. Zie foto!

 

Natuurlijk zorgden The Entertainers voor drie geweldige sets waar ze hun grote schare fans veel plezier mee deden.Maar ook heel bijzonder was de uitleg van de kleding die de danseressen droegen van Bunga Melati. De choreograaf Jeffrey Meijboom van Bunga Melati weet als geen ander het publiek te voorzien vanculturele informatie achter de dansen en de kleding. Alleen of het aantal eilanden wat hij noemt steeds hetzelfde is?

De nieuwste dans van Bali Dance Art weer spectaculair en vernieuwend.  Ketut Edi Sugianto (de choreograaf van Bali Dance Art) is steeds bezig het  immense repertoire verder uit te breiden en de dansen te vernieuwen met hedendaagse stromingen. Een unieke mix ontstaat zo van heden en verleden.

 

U begrijpt een feest daar in Rijswijk en dat gaat vandaag (zondag) nog verder met Ray Smith de inmiddels bekende formatie Wipe Out Selection  en de dansgroep Orchidee uit Dieren. Pencak Sila onder leiding van de pas gedecoreerde Richard Colli kunt u bewonderen op het kleine podium.

Presentatie natuurlijk weer door de onnavolgbare en gezellige Milly Akerina en licht en geluid van TLP Productions.

 

Als ik naar buiten kijk dan krijg je gewoon zin in een lekker middagje Pasar Malam in Rijswijk. Dus tot vanmiddag?

Klik hier voor de website van de Pasar Malam Rijswijk met het podium programma!

 

John van Hese

 
MRP Beste International Country Music Band of the Year 2013

 TOP NEWS!

 

Na de succesvolle Europese 'New Horizon Tour' heeft de Classic Americana Band 'Music Road Pilots'
de Award gewonnen in de categorie 'Best International Country Music Band of the Year 2013' in Oostenrijk!

 Tjampoer feliciteerd Music Road Pilots van harte met dit Internationale succes!!

 

Zie ook:
http://www.musicroadpilots.com
https://www.facebook.com/musicroadpilots
http://www.reverbnation.com/musicroadpilots
http://www.youtube.com/musicroadpilots

 
Goud van Oud WN Productions

De 36e editie van ‘Goud van Oud’ van WN Productions was een gedurfde mix tussen het tradionele Goud van Oud concept en een boeiend concert.

 

 

 

Riem de Wolff 70 jaar! Hét thema achter deze avond zoals levensgroot op de poster staat vermeld. Maar tevens stond de aankondig: ‘ Met vele sterren van toen en talenten van nu’. Zoals in het persbericht was aangekondigd zou deze avond niet alleen gaan over het verleden maar ook over het Goud van de toekomst. En dat werd wel heel duidelijk op deze avond. Een fantastische toekomst wacht het aanstromende ‘ Goud’.

 

 

 

 Familie, vrienden, bekenden, artiesten, nieuw talent en vooral ook liefhebbers van ‘ Goud van Oud’ waren naar de tot prachtig theater omgetoverde accommodatie van het Grote Bos gekomen om Riem zijn verjaardag mee te vieren.

 

 

 

Het publiek heeft kunnen genieten van ‘ Gouden’ artiesten als Ronnie Tober, Anneke Grönloh, Jeanette Berlauwt, Johnny Manuhutu, Dewi Mass, Humphrey Gray, maar ook van  de soulzanger Ron Krop, Jan Kanis en de topartieste Nurlaila Karim.

 

De geweldige Roger Happel Band met naast Roger  o.a. Patrick Drabe en Paddy van Rijswijk. Dit alles gepresenteerd door Jeanette Berlauwt in een prachtige knalrode creatie!

 

 

Hoogtepunt van de avond was zeker het optreden van Riem de Wolff met een door zijn zoon Steffen geschreven nummer over vroeger en het speciale verzoek (Wout Nijland)  nummer ‘ a Hard Days Night’.  

 

Een bijzonder optreden de extra dimensie van een live band doet Riem gewoon  goed dat is te merken. Daar zouden we meer van moeten kunnen genieten. Wat een combinatie!  Riem bedankte Wout Nijland voor deze avond en de steun die hij heeft mogen ontvangen in de periode direct na het overlijden van zijn broer Ruud. Het publiek ondersteunde dit met een groot applaus voor de organisator.

Het publiek reageerde zeer enthousiast op Anneke Grönloh die afgelopen weken nog een grote special heeft gekregen in een van de grote dagbladen en de komende tijd vol zit met allerlei activiteiten waaronder een film.

Een vakvrouw in hart en nieren en het was dan ook niet verwonderlijk dat het publiek zich verdrong voor het podium om zo dicht mogelijk bij de vedette te zijn.

En zo was de hele avond een snelle aaneenschakeling van allerlei hoogtepunten. Wat te denken van het ingepaste optreden van Jan Kanis waar iedereen bijzonder van genoot. Maar de Ron Krop had al heel snel aan het begin van de avond de dansvloer stampvol. En later deelde hij zijn passie voor blues met ons.

En wat een talent Nurlaila Karim. Het plezier spatte de zaal in en zij liet iedereen horen waarom zij als een van de grootste talenten in musical land (o.a. Sister Act) wordt gezien.

 

En wat te denken van het optreden van front man van Massada Johnny Manuhutu. Afijn te veel om op alle optredens in te zoomen.

 

 

Een mooie ‘ Goud van Oud’ nieuwe stijl met een blik op het Goud van de toekomst ? Conclusie, ja, het is even wennen deze combi en het feestje aan het eind van de avond mag best wat meer dansbaar zijn.  Al zullen de meningen hierover tot boeiende discussies leiden. En is dat niet wat zo hoort bij Wout Nijland Productions?

 

John van Hese

 
Buitenkampers met Hetty Naaijkens!
 Hetty Naaijkens-Retel Helmrich filmmakereen verzorgt een inleiding voor de film en vraaggesprek na afloop van de vertoning van haar film Buitenkampers met het publiek!
Afgelopen weekend had zij 4 maal een vertoning met vraaggesprek en die waren vrijwel allemaal uitverkocht.

De komende data zijn:

Woensdag 16 oktober om 19.30 uur in Filmhuis Lumiere Maastricht.
Bogaardenstraat 40-B  6211 SP Maastricht
043 321 4080


Zondag 20 oktober om 11 uur in Filmhuis Focus Arnhem
Eusebiusbuitensingel 3, 6828 HS Arnhem
Telefoon:026 351 7799


Zondag 20 oktober om 16 uur in Filmhuis Hilversum
Herenplein 5, 1211 DR Hilversum ‎
035 623 5466 ‎ · filmtheaterhilversum.nl

Zondag 3 november om 13.15 uur in Filmhuis Veenendaal
Filmhuis Veenendaal
Kees Stipplein 72
3901 TP Veenendaal

Zondag 3 november om 14.45 uur in the Movies Dordrecht alleen voor genodigden. Na die datum gaat de film in Dordrecht draaien.
Nieuwstraat 62, 3311 XR Dordrecht
Telefoon:06 20247768

Dinsdag 5 november om 14 uur in Cinecitta Tilburg.
Schouwburgring 1
Tilburg

Zondag 10 november om 14 uur in Theater de Leest in Waalwijk
Vredesplein 12  5142 RA Waalwijk
0416 334 746

Zondag 17 november om 14 uur in Cinema Zevenskoop in Den Helder.
Julianaplein 43, 1781 Den Helder
telefoon: 0223 610 194 
Pasar Malam Oost West in Dieren

In het  super gezellige Theothorne in Dieren stal Justin Pelmelay en Marvin Kneefel de show.

 

Zonder de andere artiesten te kort te doen was het optreden van Marvin Kneefel met de band Relight en de soul show van Justine het hoogtepunt van deze zaterdag.

De muziekstijl van beiden is soul en Marvin (the Voice, zie:  http://www.thevoiceofholland.com/ ) die in het team zit van Marco Borsato trok met zijn optreden de aandacht van Justine. ‘ Wat een bijzonder stem’, vertelde ze mij. ‘Hij heeft iets heel aparts.’  Later op het podium tijdens haar optreden herhaalde ze haar bewondering voor de zangprestaties van Marvin.

 

Samen met Relight had Marvin het publiek in Dieren voor zich gewonnen en een groot applaus viel hem dan ook ten deel. Gaby en Tony wisten geïmproviseerd samen met Marvin een heel leuke set neer te zetten.

Natuurlijk in het publiek de zangcoach Louis Drabe die samen met zijn vrouw genoot van het optreden van zijn pupil!

 

Het spektakelstuk van deze zaterdag kwam echter op naam van Justine Pelmelay, wat is dat toch een show- en vakvrouw in optima forma. Alsof het geen moeite kostte wond ze alle bezoekers speels om haar vinger met als gevolg een groot dansfeest. Ze was speciaal uit Spanje teruggekomen voor dit optreden. En ze had er zin in dat bleek uit alles.

 

Ook op deze pasar was de zanger Hans Milané. hij blijkt dit jaar echt de ontdekking te zijn voor organisatoren en natuurlijk  het publiek. Heel natuurlijk en met natuurlijke charme weet ook hij het publiek te boeien met zijn mooie repertoire. Niet verwonderlijk dat hij ook binnenkort te zien is bij Tante Eugenie op de veranda!

 

Pasar Dieren, de gezelligste pasar van Nederland ‘draait’ ook nog vandaag, zondag 13 oktober. Dus met de regen buiten en de zon binnen in Theothorne is uw keus snel gemaakt. Tot vanmiddag op de Pasar Malam in Dieren? Ben Heart, Tea for Texas en de dansgroep Orchidee zullen er vandaag net zoals gisteren ook weer een feestje van maken!

 

John van Hese

 
Ingezonden door Marlon Jack Smith

 Sommige kinderen hebben al op jonge leeftijd ambities. Zo ook Marlon Smith. Hij bezocht Showtime afgelopen weekend in Leerdam en stuurdeTjampoer.nl onderstaand artikel en foto's. U begrijpt dat ik dat graag plaats. En voor Marlon: ' Ik kijk nu al uit naar je volgende foto's en artikelen.

 

Showtime in Leerdam! ( door Marlon Jack Smith)

 

 

Zaterdag 21 September, was Showtime in Leerdam!

Ricky Risolles, de band Relight, zanger Ray Smith, zangeres Grace Reece.

Zijn alle mensen die optreden maar ook Johnny Manoehoetoe zong 3 liedjes met Relight mee. Presentatie: Ray Smith. Licht en effect: JBtec Productions. Geluid: Breezy Sound Projects.

Ik mogt met mijn ouders mee naar een groot feest met artisten. Dit was in Leerdam. We gingen met de auto daar al vroeg naar toe want mijn vader moest daar presenteeren en zingen. Toe we kwamen was Relight er al. Om 4uur begon de show. En meneer Otto stond bij de deur voor de kaartjes.

 

Ik mocht ook foto's maken de hele dag. In de kleed kamer zach ik Ricky die ken ik nog van een vorige keer en hij kende mij ook nog ik moet altijd om hem lachen. Ik zach ook de zanger van Massada weer hij kan goed zingen ik ben ook fan van hem. Het was een leuk feest. Mijn opa en oma Indo waren er ook ik heb nog met oma gedanst. Ik zag heel veel bekende ik heb ook bami en sate gegeten van meneer Jonkie dat was ook heel lekker. Op het einde zongen alle artiesten Gandong E en iedereen deed mee en het werd een groot feest.

 

Marlon Jack Smith

 
Pasar Malam Istimewa Utrecht, de zondag met o.a. Straight

De laatste dag van de Pasar Malam Utrecht was een echte familiedag.  Diverse mensen hadden met elkaar afgesproken gezellig naar de Pasar te komen om elkaar in deze gezellige omgeving te ontmoeten, bij te praten en natuurlijk te genieten van alles wat de Pasar te bieden heeft. De formatie Straight (altijd gevolgd door een schare fans) speelde op het grote podium afwisselend echte country maar ook IndoRock.

 

De dansvloer werd dan ook druk gebruikt. Huib Severijn en de andere bandleden in een rood met zwarte outfit maakte in hun nieuwe samenstelling een meer dan goede indruk. Good old Piet Danse heeft dan wel recentelijk de band verlaten voor een nieuw muzikaal avontuur,  maar Fred Theuvenet  is zijn waardige opvolger.  In vier uitgebreide sets verbaasde het publiek zich over het uitgebreide repertoire.

 

Free Line op het buiten podium wist zoals altijd weer het iedereen naar de zin te maken. Jeanette dook overal op… voor het podium, achter het podium voor het podium. Samen met het publiek lekker dansen en zorgen voor een professioneel stuk entertainment. Dat is Free Line van alle markten thuis.

De dansgroep Wahana Budaya verraste de insiders door te komen met 2 nieuwe danseressen die de afgelopen week keihard hadden getraind op een spectaculaire dans. De gezichten van deze twee danseressen waren voor hun optreden wat gespannen maar na hun optreden deelden zij hun inspanningen met een innemende lach met het enthousiast applaudisserende publiek.

 

Onder leiding van Rachma zorgt deze dansgroep steeds weer voor vernieuwing en de kleding is meestal zelf gemaakt en tot in de puntjes verzorgd.

Diana Monoarfa bracht het publiek vanaf zowel het kleine als grote podium in vervoering met de uitvoering van tradionele songs.  Haar uitstraling, haar gezellige optreden trekken het publiek naar het podium. Als Diana zingt weet ‘ dat wordt genieten!’

Wat erg leuk is wanneer je over de Pasar loopt en met de standhouders praat is dat zij bezig zijn om de aandacht van het publiek op soms wel heel creatieve wijze te trekken.

 

Zo hebben de eigenaren van Bamboe Design de actie dat je een bed kunt winnen als je raad hoeveel stenen er in de ‘ schatkist’ zitten. Deelname aan dit raadspel is gratis en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt.  Ook besteden de standhouders aandacht om zich zo voordelig mogelijk te presenteren. De restaurant medewerkers bijvoorbeeld in tradionele kleding of zoals hier ‘ de Kleine Javaanse Keuken’ met een gezellige foto.

 

De Pasar Malam Utrecht is weer ten einde. Conclusies of de Pasar succesvol was voor alle betrokken is zoals altijd onderwerp van de evaluatie. Elke keer blijkt dat er aanpassingen  mogelijk voor verbetering kunnen zorgen. In ieder geval was duidelijk dat het publiek de komst van Pasar Malam Istimewa op prijs stelde. Elke dag vroeg de organisator, Wout Nijland, vanaf het podium het publiek door middel van applaus hem duidelijk te maken hoe ze aan keken tegen de terugkeer van deze Pasar. Het publiek was alle drie de dagen overduidelijk in hun reactie. Drie maal een ovationeel applaus.

Dus wat het publiek betreft hebben we volgend jaar weer een Pasar in Utrecht.

 

John van Hese

 

 

 
Pasar Malam Istimewa, Utrecht, terugblik op de zaterdag

Elke keer weer verbaas ik me over het feit hoe het toch mogelijk is dat Pasar organisatoren voor in feite een lage entreeprijs meestal zo’n geweldig podiumprogramma neer te zetten?

Niet alleen wordt een hal, in dit geval de Vechtsebanen, volledig omgetoverd tot een tropische markt ook aan een artiestenprogramma wordt veel aandacht besteed.

Kijk nu eens naar het programma van de Pasar Malam Istimewa in Utrecht.

Voor een entreeprijs van € 8,50  kon je vanaf 13:00 uur (pasar open om 12:00 uur) reeds genieten van het artiestenprogramma op twee podia. Het einde van de Pasar stond gepland om 00:00 uur. Dus in feite bijna het klokje rond (11 uur) staan artiesten klaar om het publiek te vermaken.

 

(de ontdekking van deze Pasar: Wim Lohy en Lisa Noya)

En dan niet zo maar wat artiesten maar op deze zaterdag bijvoorbeeld noem ik:

De dansgroep Hawaiian Treasure

De zanger/entertainer Humphrey Gray

De top band Bersama

Wim Lohy en Lisa Noya

De band van wereldklasse; Massada

 

En Soul Machine: Jimi Bell Martin

 

 En een extra optreden van Dewi Mass

 

 Neem daarbij het andere entertainment wat wordt aangeboden namelijk het lekker kunnen struinen over de Pasar, het shoppen en genieten van een hapje en een drankje bij de diverse restaurants en een ‘ goedkoop’ dagje vliegt voorbij. Relatief goedkoop want u beslist zelf natuurlijk wat u verder uitgeeft. Maar de diverse standhouders spelen daar op in door de aantrekkelijke aanbiedingen en interessante koopwaar. En wat eten betreft…. U kan al een gebakken banaan kopen voor € 1,50.

 

Gelukkig hebben veel mensen op deze zaterdag zich waarschijnlijk beseft wat een geweldig programma je kon meemaken voor de lage entreeprijs en het werd dan ook in de loop van de middag gezellig druk op de Pasar.

 

 

 

(Ook op de tribune zat het publiek, de ruimte voor het podium was vol en je had zo een mooi overzicht over de Pasar! )

Wat hebben we genoten van de dynamiek en kracht van leden van Hawaiian Treasure, een unieke dansgroep met hun roots echt op Polynesië.

De formatie Bersama is in mijn ogen de superband die we meer mogen zien op Pasars. Wat weten de leden van deze band hun enthousiasme voor muziek goed over te brengen op het publiek. Als je bij deze band nog op je stoel kan blijven zitten dan weet ik het ook niet meer. Een geweldige band in feite vormden zij het super voorprogramma voor Massada en waren verantwoordelijk voor een geweldige after-party! Laat dat maar over aan Nino Latuny en  leading lady Helen Latumahina .

 

Natuurlijk zette Massada vanaf 20:00 uur de zaal op zijn kop. Geweldig te zien hoe Johnny Manuhutu weer iedereen aan het zingen en swingen kreeg.  Een dol enthousiaste zaal en een geweldige sfeer.

Na hun optreden snel naar het buitenpodium waar Jimi Bell Martin zichzelf en het publiek aan het opwarmen was voor zijn optreden op het grote podium. Wat een geweldige entertainer en zanger. Mister Soul Machine wist iedereen van het publiek mee te krijgen.  Hij bracht in zijn eerste set zo nummers van Tom Jones en het viel hem geloof ik wat tegen dat er niet gelijk allerlei slipjes op het podium werden gegooid want beweerde hij,  ‘ ik heb gehoord dat dit bij Tom Jones’ zijn optreden regelmatig gebeurde’.  Inmiddels was ook een deel van de leden van Massada bij het podium aangekomen en werd het nog meer feest.

 

Tot zo ver de artiesten die menigeen kent. Maar wat was er een ontdekking op deze pasar! De fantastische gitarist (en wat later bleek ook zanger) Wim Lohy begeleidde Lisa Noya met haar geweldige stem en keuze voor repertoire. Was ik nu de enige die een traantje moest wegpikken bij sommige songs. Bijvoorbeeld bij het lied van Wim Sonneveld ‘ Het dorp’. Wat bracht ze dat mooi.

 

‘En langs het tuinpad van m'n vader
zag ik de hoge bomen staan.
Ik was een kind en wist niet beter,
dan dat nooit voorbij zou gaan.’

Zachtjes zong of neuriede het publiek mee. Ik kan alleen maar verwijzen naar haar website waar je wat video’s van deze fantastische zangeres kan zien. http://lisanoya.com/Lisa_Noyas_website/Home.html

 

 Lisa Noya wordt in 1993, als ze net deel uitmaakt van het succesvolle damestrio Mai Tai, benaderd door Haddaway, bekend van de wereldhit What is Love. Hij vraagt haar om als zijn zangeres mee te gaan op toer door Europa en Amerika. Ze is o.a. te horen op zijn hitsingles Rock my heart, Life en I miss you. Vele shows en tv-optredens volgen, o.a. vanuit de Wembley Arena in Londen en voor MTV vanuit Disneyworld Florida. In 1994 besluit ze om niet meer verder te werken met Haddaway en kiest definitief voor Mai Tai. Ze volgt Mildred Douglas op als (lead)zangeres. Met de singles It’s not over, Are you for real, Afrodisiac, I want U en Never Never oogsten de dames vooral in het buitenland succes. In 1999 neemt Lisa afscheid van Mai Tai om zich meer op haar privé leven te richten. Sinds 1999 is Lisa 1 van de 3 backingvocalisten bij de La Bloemenband van theaterdiva Karin Bloemen. Medio 2001 toert Lisa als 1 van de 5 solisten van de theatershow R.E.S.P.E.C.T. door alle grote theaters van het land. Samen met Rocq E Harrell, Michelle David (beiden van Big, Black and Beautiful), Grady Harrell, en Forrest Thomas (Rock the boat), ondersteund door een band en 3 backingvocalisten, brengt zij in bijna alle grote theaters van Nederland de grootste Motown hits ten gehore. Als sessiezangeres heeft Lisa Noya meegewerkt aan optredens en/of CD-opnames van diverse nationale- en internationale artiesten/acts: o.a. Haddaway, Mai Tai, Karin Bloemen, Lucie Silvas, Edsilia Rombley, Hind, Patrizio Buanne, Mariella Nava, DJ BoBo, Magic Affair, Gerard Joling, Dario, Total Touch, Lois Lane, Berget Lewis, Do, Xander de Buisonnier etc. Door haar grote ervaring heeft Lisa zich ontwikkeld tot een veelzijdige en geroutineerde zangeres die haar publiek met haar warme stem en uitstraling weet te boeien en uit te nodigen tot interactie.

Zo’n top zangeres op de Pasar Malam Istimewa! Dat Istimewa, dat bijzondere is alleen al door haar optreden voor mij weer helemaal waar gemaakt. Ik hoop dat we weer snel van haar kunnen genieten. Organisatoren let op uw zaak! En dan zijn we weer bij mijn openingsvraag: ‘ Hoe is dat toch mogelijk dat organisatoren dat samen met standhouders voor elkaar krijgen tegen zo’n lage entreeprijs?

Kom vandaag maar eens kijken wat er is opnieuw op deze laatste dag veel te beleven. De country formatie Straight met zijn vele fans uit heel Nederland komt naar Utrecht, maar ook Free Line met Benny en Jeanette, de allround zangeres Diana Monoarfa en de kleurrijke dansgroep Wahana Budaya.

De pasar gaat open om 12:00 uur en sluit vandaag om 20:00 uur. Tot dadelijk?

 

John van Hese

 
Pasar Malam Istimewa, een terugblik op de vrijdag 13 september

De laatste keer dat ik in de Vechtsebanen op een Pasar Malam ben geweest ligt al heel wat jaartjes achter me.  Jaren is er geen Pasar georganiseerd. We hadden we de dubbel interessante Pasar Perron waar je als bezoeker zowel van het trein museum als de Pasar kon genieten maar ook dit initiatief is plotseling gestopt.

Het mag dan ook van lef getuigen dat WN Productions samen met de standhouders en anderen de stoute schoenen hebben aangetrokken om de Pasar Malam Istimewa Utrecht op de kaart te zetten. Het gehanteerde motto” ‘ Na Pasar Perron eindelijk weer een grote Pasar in Utrecht’.

 

WN Productions heeft gekozen voor een zeer aantrekkelijke opzet. Er is gekozen  om groots uit te pakken met een kwalitatief topprogramma, op twee podia en de mogelijkheden van JBtec Productions, het bedrijf dat ieder podium spectaculair kan uitlichten en Breezy Sound Projects om een goed geluid te kunnen garanderen.

De hal van de Vechtsebanen mooi aangekleed met in de puntjes verzorgde kramen zorgen bij binnenkomst voor een tropische ambiance en een keur aan standhouders zijn aanwezig met hun waren en vele gezellige restaurants. in deze hal rondom  het grote podium. Maar dat is nog niet alles want door automatische schuifdeuren aan de andere kant van de hal kom je ook op het immense binnen/buitenplein met het tweede podium.

 

Daar ben ik begonnen deze vrijdag. De kraam met Rudjak stond er, evenals Sateh by J, een grote kinderhoek met o.a. een draaimolen en een suikerspin, een groot restaurant met een zeer mooi terras en natuurlijk diverse andere standhouders. Mijn aandacht werd getrokken naar een mooie zangeres! Was dat Dewi Mass? Wat geweldig dat zij weer is gaan optreden. De zangers met het gouden keelltje zorgde er op deze dag voor dat we weer uitgebreid van haar konden genieten. Ze was samen met Ferry Kusuma a.h.w. niet van het podium te slaan. In een spectaculaire jurk gaf ze tussendoor ook nog  een poco poco mini workshop. Fijn dat ze weer terug is voor de podia! Je kon je heerlijk warm dansen voor het podium, het verschil in temperatuur met de hal was te merken.

 

Snel naar binnen waar de Poetiray Brothers een geweldige show weg gaven. Wat ijn dat toch echte show muzikanten. Onder leiding van Benny Poetiray ,die afgelopen jaar zijn 50 jarig jubileum vierde als echte Indo-Rocker, gaven de broertjes Poetiray datgene waarvoor hun fans gekomen waren. De enige en echte Poetiray sound. Ook voor de presentatrice, de partner van de helaas overleden Wietje Poetiray moet dit weer een bijzonder moment zijn geweest. ‘Wat was het geweldig geweest als Wietje hier nog tussen had gestaan en natuurlijk ook de andere reeds overleden broer, Stanley. Maar mooie herinneringen blijven en werden weer opgeroepen door het optreden van deze broers in Utrecht.

 

Een  verrassende en niet geprogrammeerde muzikale act op het buitenpodium werd verzorgd door Rudi & Cici. Een duo dat op vele muzikale markten thuis bleek te zijn en zorgde voor een aangenaam en aantrekkelijk  optreden.

 

Op het grote podium werd de Dance Group Bali Dance Art zeer spectaculair in vele kleuren ‘ neergezet’. Een sprookje voltrok zich aan de ogen van het publiek.

 

 

Ook Riem de Wolff bracht in Utrecht zijn ‘Good Old Days Show’  en we gingen samen weer terug naar de geweldige successen van de Blue Diamonds.

 

Dan was het de beurt aan de formatie MRP zowel door Wout Nijland als Sylvia Elders gepresenteerde best country band van Europa. Na de sound check ging het er dan ook flink op los. Na een drietal up tempo nummers werd er even teruggeschakeld maar duidelijk is dat deze band spat van de energie en hun liefde voor hun stijl van country met iedereen wil delen.

Een mooie dag in Utrecht die overgaat in de zaterdag: Pesta Maluaku Manisé. Een programma om je vingers bij af te likken. Het wordt dan ook bijzonder druk maar dat kan de hal hebben. Kom naar dit feest in de Vechtsebanen met Jimi Bell Martin, de formatie Bersama en als klap op de vuurpijl Johnny Manuhutu met Massada. Als het dak er niet af gaat dan zal toch zeker de hal in al zijn voegen kraken vanavond.

Maar Bersama speelt al vanaf 14:30 en ook de zanger Humphrey Gray is er op de middag , ook de dansgroep Hawaiian Treasure zal garant staan voor spektakel en u kunt genieten van Wim Lohy en Lisa Noya.

Reden genoeg om vandaag met z’n allen naar de Pasar Malam Istimewa te komen. Grote parkeer garage aanwezig en een  speciale uitrijkaart voor deze garage is te verkrijgen aan de kassa van de pasar voor slechts 4,-. Niet vergeten!

 

John van Hese

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 51