Loading
Nieuws
TLP Spanjereis boekingen update, al 50 kamers vol!

Tussenstand boekingen TLP reis 2014 naar Santa Susanna.

 

 

Beste mensen,

Het is niet te geloven maar u heeft er echt zin in. Konden we  ruim een week geleden melden dat we 30 kamers hadden geboekt nu is dat al opgelopen tot 50 kamers.

Dar zijn we ontzettend trots op. Het is een bewijs dat na drie jaar de TLP reis een echt A-merk is waar men groot vertrouwen in heeft.

Als het zo doorgaat met de boekingen dan kunnen we waarschijnlijk op de Pasar Malam in Rijswijk 22 en 23 februari, (jawel daar zijn we met de hele crew),  meedelen dat we zijn volgeboekt.  Een mooi vooruitzicht voor de organisatie.

Om teleurstelling te voorkomen willen we toch even de voorgang van en het tempo van de boekingen met u delen.

 

Is het er nog niet van gekomen het inschrijfformulier op te sturen onderneem dan actie en reserveer uw kamer voor een schitterende vakantie met tal van artiesten, een schitterend gerenoveerd hotel, mooie excursies, een culturele avond en nog veel meer vermaak. Als een groep gaan we op reis en na twee dagen zijn we een grote familie!

 

Het inschrijformulier staat op de site van TLP: www.tlpproductions.nl

 

Trouwens hier nog even de foto van de reisleidsters van vorig jaar en de dansgroep Hawaiian Treasure. Voor de duidelijkheid: Hawaiian Treasure kunt u herkennen aan de hoofdtooien.

 

 

 

Zie ook de Facebook Pagina!

 

Het TLP team

 
‘Muziekcafé Ede beleeft een super start!

‘Muziekcafé Ede is dit jaar verhuisd naar  Restaurant Buitenzorg aan de Amsterdamseweg 19 in Ede www.buitenzorg.nl
Een perfecte plek waar i.s.m. de familie de Kruif het verleden in muzikaal opzicht de revue zal passeren.
Doelgroep zijn de teenagers van toen: Veel muziek uit de jaren 60 en 70. Maar anderen die deze muziek een warm hart toedragen zijn natuurlijk ook van harte welkom.’

Dat waren de openingszinnen van het promo artikel wat we afgelopen week hebben gepubliceerd op Tjampoer.nl en op de FACEBOOK PAGINA VAN TJAMPOER..
Dus op naar Buitenzorg om eens te kijken en mee te maken wat het Muziekcafé dit jaar van plan is.
De entourage van Buitenzorg trof ons al gelijk en door  de hartelijke begroeting door Mingus, Inge, Jeanette en Benny voelde we ons gelijk thuis.
 


De fotoreportgae van vandaag wordt vandaag geplaatst:

Klik hier!

Vandaag stond Free Line geprogrammeerd met Woody Brunings. En laat ik er niet veel woorden aan vuil maken: het was een fantastische middag en met mij vonden dat zeker zo’n klein 120 gasten die er samen met de artiesten van genoten. De oude dansmoves kwamen tevoorschijn en het werd een ouderwets feestje!
Benny en Jeanette werden namens een aantal gasten in de bloemetjes gezet. Zo blij was men dat het muziekcafé weer doorgang kan vinden het komend jaar.
Afijn, een middag met 60’s, 70’s repertoire tot latin, salsa, merengue, cumbia, c&w en alles wat daar tussen zit. Dans- én luistermuziek.
Een special bezoeker was Johnny Manuhutu van de topformatie Massada. Free Line en hij wisselden snel wat informatie uit over de TLP reis in juni naar Spanje waar hij dit jaar als artiest deel van uit maakt. Free Line was daar vorig jaar.  
De volgende data voor het Muziekcafé staan inmiddels vast:
Zondag 26 januari, 23 februari, 30 maart, 27 april en 18 mei. Aanvang telkens 15.00 h. Einde 18.00 h.
Nog even special aandacht voor:  
In de Heideweek komt er een speciaal Muziekcafé event: BACK TO THE SIXTIES! Dit vindt plaats op zaterdag 23 augustus van 20.00 – 00.30 h.
Mét top band en diverse gast muzikanten. De zaal zal dan omgetoverd worden tot beatclub in de sfeer van de jaren 60.
Kortom,  een perfecte middag en hulde aan de organisatoren…. En dat voor maar € 5,-
Er zullen nog vele succesvolle middagen volgen, dat is zeker!!

John van Hese

 
Freeline in Ede komende zondag!

Beste muziekvrienden,
 
Allen nog een gezond en muzikaal 2014 toegewenst!


Eerst  willen we langs deze weg Rijk en Cindy Haalboom van Grandcafé Restaurant Rijkskamer in Bennekom nogmaals hartelijk bedanken voor de gastvrijheid, samenwerking
en service die het Muziekcafé op deze locatie geboden werden.
 
Inmiddels gaan we per januari verhuizen naar een andere locatie: Restaurant Buitenzorg aan de Amsterdamseweg 19 in Ede www.buitenzorg.nl
We hebben ook een aantal andere locaties bezocht maar op uitdrukkelijk verzoek van vele bezoekers is de keuze op Buitenzorg gevallen.
Een perfecte plek waarvan we hopen dat we i.s.m. de familie de Kruif nog lang gebruik van zullen maken.
 
Veel Edenaren en oud-Edenaren kennen deze locatie nog uit vroeger tijden. Hier is volop ruimte om te dansen en ook voor live muziek. Er zullen
behalve intermezzi dan ook bands deel uit gaan maken van de gekozen formule: Muziek uit het verleden aanbieden op een acceptabel geluidsvolume.
Dit wordt o.m. bereikt door niet met PA systemen te gaan werken maar met zanginstallatie en goede back line. Zoals dit in het verleden dus usance was.    
 
Voor de 26e zal Free Line de muziek verzorgen: van 60’s, 70’s tot latin, salsa, merengue, cumbia, c&w en alles wat daar tussen zit. Dans- én luistermuziek.
Als gast zal niemand minder dan de bekende rocker uit de band The Crazy Rockers, Woody Brunings optreden. Met zijn ervaring en uitstraling wordt het genieten geblazen!
Samen met Free Line zal hij de middag afsluiten.
 
Over ambiance, sfeer en gezelligheid in Buitenzorg hoeft niet verder uitgeweid te worden. Gewoon komen, vrienden meenemen en genieten van alles.
De bar is de gehele middag open, je kunt er terecht voor hapjes en na afloop kan er een keuze gemaakt worden uit het ruime aanbod van de menukaart.
Tevens zal Caesar voor de liefhebbers zorgen voor een aantrekkelijk diner tegen aangepaste prijs.
 
Om kostendekkend te kunnen werken wordt vanaf heden entree geheven: 5 euro p.p. Voorwaar een redelijk bedrag voor een prettig middagje uit met live muziek, dansen en entertainment.
 
De volgende data voor het Muziekcafé staan al vast:
Zondag 26 januari, 23 februari, 30 maart, 27 april en 18 mei. Aanvang 15.00 h. Einde 18.00 h.
 
In de Heideweek komt er een speciaal Muziekcafé event: BACK TO THE SIXTIES! Dit vindt plaats op zaterdag 23 augustus van 20.00 – 00.30 h.
Mét top band en diverse gast muzikanten. De zaal zal dan omgetoverd worden in de sfeer van de jaren 60.
Uitvoerige informatie over dit event  volgt t.z.t.
 
Misschien tot de 26e januari. Iedereen is welkom, jong, oud, minder jong en minder oud.
Parkeren voor de deur. Gratis!
 
Het team Muziekcafé Ede,
Benny & Jeannette

 
Boek NU!!! TLP reis 2014 Spanje

Beste mensen,

Hieronder de definitieve flyer van de al jaren succesvolle TLP reis naar Santa Susanna. Een reis die tot in de puntjes is verzorgd en met een crew die het klappen van de zweep kent! Elke dag staan ze voor u klaar en zorgen dat u (weer) een onvergetelijk vakantie kunt beleven.
Boekingen alleen via TLP zie deze link.

http://www.tlpproductions.nl/media/spanje/2014-Aanmeldingsformulier-TLP-Spanjereis.pdf


 

Let op wanneer u op een andere manier boekt maakt u geen deel uit van het TLP reisgezelschap en kunt u niet meedoen aan tal van evenementen die deel uit maken van het arrangement.
Inmiddels zijn de eerste 30 kamers (wat zijn sommigen toch snel) geboekt.

Wij verheugen ons weer op uw komst en wanneer u nog niet mee bent geweest bel ons of mail ons voor meer informatie. Uw voorpret kan niet snel genoeg beginnen!
Het TLP team

De reis wordt zoals vanouds weer gesponsord door Pasar Malam Asia, Jem’s Spekkoeken en Tjampoer.n

 
Foto's Nieuwjaars Party Rubens Agaatsz 2014

Danny Severijns heeft weer een mooie foto reportage gemaakt van de tradionele en altijd succesvolle Nieuwjaarsparty in Wassenaar.

Dit jaar met medewerking van Straight, Relight, Esther Latama en dansgroep MAEVA.

Rubens had het weer goed voor elkaar en de gasten hebben genoten!

Zie voor de fotoreportage: http://www.pictr.nl of klik op de foto!

 

 
Tjendol Sunrise op de Pasar Malam

Tjampoer.nl bezoekt de Pasar Malam in de Bush.


De zaterdag op de Pasar Malam in de de Bush van Burgers’ Zoo werd een heel bijzondere. Reggie Tielman was speciaal naar de Bush gekomen voor zijn geliefde formatie ‘ Tjendol Sunrise’. Vanuit zijn rolstoel genoot hij van hun optreden maar aan de reactie van de leden van Tjendol Sunrise te zien was het genoegen aan beide kanten!
Het leek wel of de band nog meer hun best deed deze middag om niet zo maar een muzikale set te verzorgen, nee het werden in ieder geval twee mini concerten in en wel heel bijzondere sfeer en ambiance. Zoals de organisator Wout Nijland memoreerde: ‘ Ieder formatie heeft een bepaalde sfeer die zij weten te creëren  met Tjendol Sunrise is dat een echte theater sfeer waarin het publiek zich verliest’.


Tjendol Sunrise heeft een aantal jaren terug een succesvolle cd uitgebracht samen met de legendarische Andy Tielman. In hus spectaculaire sets lieten zij horen waartoe ze in staat zijn. Emotioneel en zeer attent was hun vertolking van het Shadows’ nummer ‘ Sleeping Walk’  (Patrick op solo guitar) opgedragen aan de vrijdag overleden grootheid Phil Everly van de Everly Brothers. Klik hier: http://youtu.be/FRI1INKEafI


Maar kijk ook even naar de video waar Reggie optreedt samen met Tjendol Sunrise in 2013 ter ere van zijn 80e verjaardag: http://youtu.be/bIxQBKBJ4-o


Het was een drukte van belang de ze zaterdag en dit schijnt de andere dagen ook zo te zijn geweest. De Pasar Malam in de Bush heeft zich daarmee in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een echte Kerst en Nieuwjaars traditie waar mensen uit het hele land op afkomen.
De dansgroep Ina Dance en de zangeres Dewi Mass lieten de bezoekers op het buitenterras genieten.


De leidster van de dansgroep, Rachma Solo, had heerlijke taarten gebakken (zoet en hartig) die de crew zich goed liet smaken. Een echte familiesfeer rond de organisatie is de basis voor de goede samenwerking en organisatie en het daaruit voortvloeiende succes.


Natuurlijk waren er vele bekenden uit de wereld van de Pasar Malam en de Indische feestavonden en Kumpulans. Maar ook bandleden van bekende orkesten zoals Albert Rumengan van MRP brachten een bezoek. De Music Road Pilots formatie mocht ik vernemen,  heeft ook in 2014 weer een Europese tour gepland. Binnenkort wordt de naam en de planning van de tour bekend gemaakt.

John van Hese

 
Ais Lawa Lata, Maxi Single

Ais Lawa Lata, bekend van zijn vele optredens op met name Pasar Malams presenteert zijn nieuwe Maxi  - Single (4 Tracks)

Sï Aïs (Lawa Lata) zet hiermee zingend de puntjes op de ï :

 

Met de  gloednieuwe single ‘De Vloedlijn’ liedjes gezongen in 4 talen, zoals alleen muziek met haar wereldtaal ons kan raken.

Op de vloedlijn van je leven spoelt van alles af en aan zoals gandongé, we are family en

niet achteruit te gaan, djangan unduré, om  daarna met  Misstri af te sluiten, toma ban sigi

toma, wij zullen doorgaan.,die Ramses Shaffy met zijn Shaffy’s, sïAïs inbegrepen,  jaren

lang bazuinden. Laten wij doorgaan, ban sigi, toma, doorgaan tot we samen zijn.

 

De tracks zijn verkrijgbaar via alle bekende downloadportals waaronder:

 

http://www.legaldownload.net/Ais-Lawa-Lata?si=0

 

Meer over Ais is te vinden op zijn website:  http://got.to/lawa-lata

 

De Single is vanaf 06 December verkrijgbaar bij de betere cd-zaken of per direct via de bekende downloadplatforms.

 
Bij Eugenie op de Waranda

BIJ EUGENIE OP DE WARANDA

 

Op zondagmiddag 10 november j. l. kon men  wederom  in het Werftheater aan de Utrechtse Oudegracht  60 ( beneden aan de werf ) de voorstelling “ Bij Eugenie op de waranda” van Yvonne Groeneveld, alias tante Eus meemaken.

Dit is een cabareteske show die elke keer weer verrassend anders is en waarbij tante Eus  steeds weer nieuwe gasten ontvangt. Dit keer waren het Shelly Lapré en Zanger Entertainer Hans Milané.

 

 

 

Shelly Lapré, beeldend kunstenaar bracht na de pauze een kort dansritueel, een groet aan haar voorouders, als eerbetoon aan haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië. Na het dansritueel volgde o.a. een uitleg over de gebruikte attributen die in de dans een grote rol spelen. Het publiek was met deze dans en uitleg zeer onder de indruk. Ook vragen vanuit het publiek werden nader toegelicht. Hierna vertelde zij over de workshops die zij geeft  en kon men het resultaat zien van de attributen, de mooie oude bewerkte koffers met batik en foto’s. Een kunstuiting waarmee ook anderen op die manier hun familie geschiedenis kunnen verwerken.

 

Veel bijval was er ook voor Zanger Entertainer Hans Milané. De zanger die eerder dit jaar ook al schitterde bij menig organisator, deed dat ook in deze voorstelling. Hij bracht voor zowel voor en na de pauze een mooi repertoire van Molukse en Indonesische liedjes. Er werd spontaan gedanst, vooral toen het lied “Waktu Hujan Sore Sore” werd ingezet. Spontaan werd ook met tante Eus en het publiek het bekende lied “Bengawan Solo “ gezongen.

 

 

Tante Eus had deze keer als thema voor huwelijksperikelen gekozen, waarbij Soetil en Sendok de rode draad vormden. Het publiek kon daarin meedoen en bracht mede “gevoelige ” onderwerpen aan. Aan het eind overhandigde tante Eus, aan een echtpaar uit het publiek dat op het toneel een opgedragen act speelde, de “Soetil en Sendok Trofee “.

De middag werd afgesloten  met een massaal meegezongen slotlied en een staande ovatie voor tante Eus en haar gasten. Na de voorstelling bleef het publiek nog lang nazitten.

Er werd al gereserveerd voor de komende voorstelling, die zal plaats vinden op 12 januari 2014. Wederom in het Werftheater, te Utrecht. Voor reserv.tel : 030 -2315440.

Zie voor meer inf. www.werftheater.nl en www.yvonnegroeneveld.nl

     

 
Reboot de nieuwe sensatie!

 

De band Reboot/Ribut officieel gelanceerd!

 

Wat begon als een samengeraapte club muzikanten en zangeressen is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigd begrip.

Ten behoeve van de TLP-Spanje reis juni 2013 is deze band geformeerd en samengesteld uit muzikanten en zangeressen van verschillende bands.

Echter, wat een eenmalige formatie moest zijn was zo’n grote succesformule dat men ook na het Spanje avontuur heeft besloten om met deze band verder te gaan.

De definitieve bezetting is nu een feit en sinds Spanje heeft er een wisseling van de toetsenist plaatsgevonden en een enthousiaste percussionist heeft zich bij het gezelschap gevoegd hetgeen de teller op een 7-koppige formatie brengt.

 

De samenstelling is als volgt:

Kelly Malawau             vocals

Elsina Kailuhu             vocals

Randal Leyting            gitaar/vocals

Roy van Breda            drums/vocals

Sandro Lefèvre            bas

Harold Roso                toetsen/vocals

Michiel Rutges            percussie

 

Zaterdag 2 november jl. heeft deze band een promotie avond georganiseerd voor familie en vrienden maar ook voor vaste en potentiële relaties in de muziek- en entertainmentwereld.

Het aantal bezoekers was meer dan een verdubbeling dan waarop werd gehoopt en dat heeft alleen maar nog meer adrenaline gegeven om een goed optreden neer te zetten. Dit begon vanaf het openingsnummer ‘Treasure’ van Bruno Mars en duurde voort tot en met de laatste set.

Het licht en het geluid waren goed afgestemd op de avond en ook voor wat betreft alle overige bijkomstige zaken heeft deze band goed nagedacht. De kleding, de DJ die tussendoor draaide, de spoken word artist die de aankondigingen deed, de Indische hapjes, de beveiliging en de crew die ervoor zorgdroeg dat alles op locatie in goed banen werd geleid.

Meerdere bezoekers zijn na afloop van dit spectaculaire evenement ondervraagd en een ieder was dezelfde mening toegedaan. Een enthousiaste groep muzikanten, plezier maken en dat ook uitstralen, contact maken met het publiek, ‘heel veel potentie hebben’ en ‘dit is pas het begin’, zijn kreten die constant werden gehoord.  

Ook de diversiteit in het repertoire was zeer opvallend. Uiteraard heeft deze groep muzikanten een bepaalde voorkeur voor de muziek die zij zelf het leukste vinden. Met name dance classics, funk, soul en hedendaagse muziek heeft hun voorkeur maar door de jarenlange ervaring en brede oriëntatie zijn zij inmiddels van alle markten thuis en improviseren is een gave die deze groep bezit.

Ondanks het feit dat deze groep zich niet primair richt op de pasars is een breed publiek van mening dat wij nog veel zullen gaan horen van dit ‘drukke’ gezelschap.

 

 
Pasar Tilburg van start!

Soms gebeurt het op een Pasar dat er iemand op het podium staat die niet in het officiële programma staat vermeld.

En kijk maar op de foto, deze jonge muzikant nam zijn kans waar. Hij begon op het hoekje van het podium en schoof steeds een stukje op richting de band What’s in a Name. Vol overgave en met een professionele uitstraling speelde hij mee!

 

De Pasar Malam Tilburg is van start. In de mooie Koepelhal ,met een oude industriële uitstraling, kan het publiek drie dagen terecht voor een Pasar nieuwe stijl. Wat de entreeprijs betreft dee is bijvoorbeeld maximaal € 5,- en op sommige momenten van de dag zelfs gratis of maar € 3,-. Dat is toch echt meedenken met de bezoekers van pasars in deze tijd dat er door diverse mensen wat minder te besteden is.

 

De organisator heeft een doordachte aanpak. ‘ Natuurlijk heb ik de entreegelden nodig voor de bekostiging van o.a. het programma maar ik heb liever 5000 bezoekers die € 3,- of € 5,- betalen dan 1000 bezoekers die € 7,- of meer moeten betalen.

Ik hoop dat deze formule werkt en dat het publiek in Tilburg en omstreken deze aanpak waardeert met een grote opkomst.

Op vrijdag was ik aanwezig vanaf 4 uur en het was gezellig druk binnen. De hal is echt een koepel en er heerst een gezellige sfeer. Tal van artiesten staan geprogrammeerd die o.a. door Humphrey Gray worden gepresenteerd.

 

Het duo The Family’s zorgde voor de eerste danskoppels op de grote dansvloer voor het podium. Ricky Risolles kreeg de lachers op zijn hand met zijn show met daarin een quiz met het publiek. Ricky straalt gewoon uit dat hij enorm geniet van zijn publiek en brengt de Indische cultuur in zijn optreden tot leven.

 

De nieuwe formatie ‘ What’s  A Name’, liet goed horen dat de band bestaat uit ‘oude rotten’. In no time speelden ze de dansvloer vol en een stevig stuk Indorock spat de zaal in. De gedreven drummer Theo Souisa zorgt ervoor dat er geen moment van slapte optreed.

 

Ook het optreden van Soul fenomeen  Jimie Bell Martin zette de zaal op zijn kop. Wat is deze man toch uniek in een oogwenk weet hij werkelijk alle bezoekers aan zich te binden. Uit alle hoeken en gaten kwam met naar het podium.

Voor mijzelf was het hoogtepunt het optreden van Lisa Noya met Wim Lohy en Nippy Noya. Ik had deze zangers al gehoord op de Pasar Malam Istimewa in Utrecht en was daar onmiddellijk toegetreden tot de grote schare fans die zij heeft.

Ook hier in Tilburg heb ik weer kunnen genieten van haar optreden en haar topbegeleiders. De ambiance was voor het optreden niet optimaal in feite moet je echt even rustig gaan zitten, luisteren en genieten van deze stemkunstenares. Nu werden we wat vaak afgeleid door de andere geluiden in de hal.  Ondanks dat was het een geweldig optreden en de passie voor muziek van deze drie artiesten is voelbaar in de zaal.

 

Niets is de organisatie te veel. Wat te denken van het feit dat de geluidsinstallatie deels werd vervangen in de loop van de dag. Want zo is de mening van Hans Winkelaar je moet zorgen voor het beste!

Over de markt lopende kwam ik de kraam tegen van een standhouder die ik bijna op alle pasars zie. Hij heeft altijd bijzondere artikelen in zijn assortiment. Maar nu trog ik daar wel heel bijzonder grote beelden aan. De verklaring was eenvoudig. Hij woont dichtbij Tilburg en was nu in staat deze beelden in een paar keer rijden te vervoeren.

In ieder geval hier een foto’ van de kraam.

 

Ik geef ook maar even het adres voor de echte liefhebber van unieke beelden, krissen etc. Moziana Bazar, Antique & Curiosa, Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

Zaterdag en zondag zullen echt gezellig en druk worden. Er is en mooi programma zie hieronder.

Hans en crew heel veel succes met je pasar in Tilburg!!

 

John van Hese

 

Zie ook Facebook Pasar.Tilburg.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 51