Loading
Pasar Malam Asia in Eindhoven op zaterdag 7 juli 2012

 De foto's zijn geplaatst op deze site of ga direct naar http://www.pictr.nl

Het leek wel een Pasar Reünie op zaterdag 7 juli in het beursgebouw van Eindhoven. De organisatie van Pasar Malam Asia had weer de ‘ feest’ band S.A.N. ofwel de feest- en sfeerband Sing Ada Nama gecontracteerd. Deze band was net terug uit Spanje waar ze deel uit maakten van de TLP reis die zo succesvol is verlopen. Vele deelnemers aan deze reis waren dan ook deze zaterdag naar Eindhoven gekomen waar de wederzijdse begroetingen dan ook niet van de lucht waren. Milly, Leen en Frank genoten van deze opkomst en de vele complimenten die ze weer over de reis over zich heen kregen.

Een Pasar Reünie dus? Nee, het was echt de Pasar Malam Asia zoals we gewend zijn in Eindhoven. Meer dan een traditie en met een vaste kern van bezoekers die ook deze zaterdag de gang naar het beursgebouw al vroeg op de dag hadden gemaakt.

S.A.N. zorgde al bij de eerste set voor een volle dansvloer! Dat is toch wel uniek te noemen op een Pasar meestal moet het publiek een beetje opwarmen. ‘Een volle bak’,  zeggen de artiesten meestal bij het constateren dat alle stoelen voor het podium bezet zijn. En dat was het. Leuk en handig was ook dat rondom de stoelen in een theater opstelling allerlei houten ‘ tuinbanktafels’ waren geplaatst. Hele groepen namen hierop plaats en gaf een bijzonder gezellige sfeer. Men kon zo lekker eten en drinken aan een grote tafel en toch goed het podium programma volgen. De bedenker hiervan verdient een groot compliment!

De Molukse dans- en cultuurgroep Tutukratu gaf weer een mooi optreden. Een bijzondere groep met een zeer bevlogen leidster die zorgt voor een perfecte uitvoering. De tifaspelers het gezang en de dansen (zoals de letterdans) maken het voor het publiek tot een boeiende kleurrijke voorstelling. Een bijzonderheid vind ik dat deze groep zo jong en enthousiast oogt. De Molukse cultuur wordt hier doorgegeven!

 

De solo-act was deze dag voor Ray Smith. Ray is voor mij een zanger die maar blijft groeien als entertainer. Zijn repertoire keuze is steeds weer verassend en hij heeft er veel plezier in de vele Indische nummers op een eigen manier te brengen en dat alles met een grote glimlach. Het plezier straalt van zijn optreden af en het mag duidelijk zijn dat het publiek dat plezier spiegelt. De optredens van Ray zorgen steeds weer voor een feestje, op de stoelen in de zaal, voor het podium bij de dansers en op het podium. Ray schroomt niet om zijn publiek op te zoeken en mensen begroetend doet hij zijn optreden ook deels in de zaal. U moet niet gek opkijken als hij daarbij op stoelen klimt en u ook mee laat zingen! Een echte sfeermaker met veel aandacht voor zijn publiek.

Rondlopend over de Pasar zag je ook dat veel publiek aandacht had voor de standhouders. Opeens zag ik een soort fel licht naar het plafond van de hal gaan om dan weer langzaam zwevend te dalen. Een standhouder die ik al jaren ken had weer een nieuwigheidje, een ‘ vallende ster’. Aan een elastiek schiet je als het ware een helikopter met gekleurde lichtjes zo’n 8 a 9 meter omhoog en deze zweeft dan weer langzaam terug naar de aarde. Een nieuwigheidje welke in Spanje op de boulevards wordt verkocht en nu dus ook in Nederland. Kijk maar vandaag in de stand van Joop rechts van het podium.

De zaterdag was een drukke dag voor de organisatie. De mensen in Eindhoven komen trouw naar de Pasar ondanks dat het zaterdag toch wel erg mooi weer was. Vandaag, zondag een podiumprogramma met allround formatie RELIGHT, de dansgroep Hawaiian Fantasy (ook net terug uit Spanje) en zangeres Endang. Vandaag van 12:00 tot 20:00 uur kunt u deze gezellige Pasar nog bezoeken. En als ik naar buiten kijk waar het pittig regent is het een uitgelezen dag voor een bezoek.

 

John van Hese