Loading
Verslag van de Spanjereis van TLP, nr 2

Nadat AfterTouch is vertrokken, zijn de feestavonden er niet minder om. Bij elke toon van de muzikanten is de dansvloer vol. En de sfeer van de eerste week gaat verder door in deze tweede en tevens laatste week.
De Barcelona-tour is wederom een groot succes! Met 3 bussen zijn we naar Barcelona gereden. Terwijl er bezoek wordt gedaan aan Camp Nou en Parc de Guell (Gaudi), zijn de shoppers over de Ramblas geweest. En weer is de tijd kort. Men heeft verzocht om volgend jaar de bus al heel vroeg te laten komen. Hier gaat TLP rekening mee houden.


De zingende fonteinen maakt het allemaal goed en de bussen rijden met tevreden klanten weer terug naar hotel Alhambra.
Zaterdag16 juni neemt het team TLP afscheid van al haar gasten. Het begint smorgens met het gezelschap van Junius
(Hawaiian Fantasy), dan  volgen er individuele gasten die ook via Barcelona hun vluchten nemen naar Holland. De grootste groep geniet van de zon en in afwachting op de bussen wordt er op het terras met elkaar gezongen, gegeten, gedronken. Dan is het tijd dat de twee bussen voor hotel Alhambra stoppen en iedereen zijn/haar plaats inneemt voor vertrek. Men neemt afscheid van ons team en van de zon :)
We blikken nog even terug naar de afgelopen (laatste) week.
Op woensdag 13 juni zijn de weersvoorspellingen 'donker' en na ruggespraak met Jordi, de hotelmanager, besluiten wij de culturele avond met paella naar de finale dag op 15 juni te verschuiven. Hier hebben we geen spijt van, want het is een goede keuze.
Onder de warme zon en stralende blauwe lucht verschijnen onze gasten om 16h00 in hun traditionele klederdrachten op het terras. Een kleurrijk geheel uit Holland, Suriname, Portugal, India en vanuit Indonesië hebben we diverse eilanden gezien. Van Java tot Maluku. TLP is erg benieuwd naar de foto's van Tjampoer.
De kokkin Anna van Alhambra heeft onder toeziend oog van alle gasten de paella bereid (kip & vis). Er is gedekt voor 125 mensen, die zich hiervoor hebben opgegeven. Jordi heeft de burgemeester, Juan Cornelli van Santa Susanna uitgenodigd, maar hij wist zelf niet of de goede man wel tijd heeft te komen. Juist op het moment dat wij van onze paella genieten, komt de burgervader het terras opgelopen. Ook hij schuift aan en spreekt ons gezelschap toe. Hij vraagt ons om volgend jaar de datum en programma tijdig aan hem door te geven, zodat hij zeker een paar dagen bij ons gezelschap kan zijn. Wat een eer voor Jordi en wat een eer voor Leen Kreeft van TLP. De burgemeester is erg verrast van het familie gevoel en de warme sfeer dat uitstraalt op het terras. Zo'n compliment doet ons allen goed.
Het zangkoor Kleurrijk Den Helder begint deze finale avond met prachtig muziek, gevolgd door Diana Monarfa. Intussen hebben Carmen Hagnauer en Corrie Meijer hun ogen goed de kost gegeven, want zij zijn de jury voor de Miss & Mr verkiezing 2012. Wie is het meest origineelst gekleed. Elsa Tahapary als traditioneel molukse markt vrouw (Nona turun pasar) met op haar hoofd de fruitmand is de Miss TLP Spanjereis 2012. John Ngadiman in prachtig javaans kledij is de uitverkorene onder de heren. Beiden krijgen, bij boeking voor 2013, de royal class busreis kado.
JAVA Guitars beklimmen het podium en de burgemeester danst bij het eerste nummer. Een uur rock & show en iedereen geniet.
Waar wij ook van hebben genoten is de show van Hawaiian Fantasy en weer heeft Junius alles uit de kast gehaald om te schitteren voor het publiek!
De balkon scene van SAN is spectaculair maar ook emotioneel. Evert, een van de gitaristen, is de ochtend geveld door spit. Op advies van de dokter, aanwezig bij Kleurrijk Den Helder, heeft Evert de hele dag plat moeten liggen en is hij enigszins verdoofd door de medicijnen. Toch lukt het Evert niet om mee te doen met zijn SAN. En vanuit de rolstoel kijkt hij hoe zijn plaatsvervanger Joy van Hawaiian Fantasy de balkon scene speelt met zijn vrienden.
Deze uitvoering van "Bapa" brengt emoties op het terras en duidelijk voelbaar, ook bij Jordi & Isabel.
Hierna krijgt het hele team TLP een mooi lied "Magnolia" toegezongen door Minggus. Tom heeft de betekenis van het lied vertolkt en Leen & crew houdt het niet droog. Het is fijn te voelen dat we meer zijn dan alleen organisatie.
De finale nadert en er worden sterretjes uitgedeeld. Als wij gezamenlijk Gandong é zingen, is het magnifiek te zien hoe alle sterretjes flikkeren in het donker. Paco komt het podium opgerend met 2 vuurpijlen in de hand en wijst dat we in de lucht moeten kijken. Ja hoor, Jordi steekt vanaf het zwembad samen met zijn zoon vuurwerk af als afsluiting op deze geweldige Spanjereis. Geheel Santa Susanna heeft kunnen zien dat er bij Alhambra big party is.
Met ruim 200 TLP-gasten toasten we met champagne en is de big party over. We kijken uit naar TLP-Spanjereis 2013. We zijn nog niet terug in Holland maar de aanmeldingen komen nu al binnen :)

Het hele team TLP bedankt Diana Monoarfa, Kleurrijk Den Helder, Hawaiian Fantasy, SAN (Sing Ada Nama), AfterTouch & JAVA Guitars, Jordi & Isabel Mateu van hotel Alhambra.
Het hele team TLP bedankt alle 200 gasten voor het vertrouwen en wij kijken graag uit naar 2013.

Leen, Christina, Pol, Franky, Ruud & Milly