Loading
Nieuwjaarsduik en winterpasar Burgers' Zoo

Nieuwjaarsduik Scheveningen 2012

 

‘ Verandering van spijs doet eten’  is een oud gezegde.  Niet naar een tropisch evenement dus maar op Nieuwjaarsdag naar Scheveningen om daar eens een fotoreportage te maken van de traditionele Nieuwjaarsduik die al voor de 43e keer werd georganiseerd.

Reeds om 11:30 uur werd er omgeroepen dat het maximaal aantal deelnemers inmiddels was ingeschreven: 10.000!! En de duik was pas om 12:00 uur.

Op het podium werd onder leiding van o.a. de gebroeders Ko een warming up verzorgd wat leidde tot een massale polonaise op deze eerste januari. Wat een sfeer en vrolijkheid alom. Het nummer ‘ de helicopter’ werd uit vele kelen meegezongen. (Klik hier)

Ontzettend leuk om te zien hoe hele gezinnen, sportclubs, studenten etc. zich verkleed hadden om maar de aandacht te krijgen in het nieuwe jaar.

De watertemperatuur was 7 graden Celsius en er werd beweerd dat dit niet echt koud was in vergelijking met de 4 graden van vorig jaar.

10.000 dapperen bestormden het water van de Noordzee. Sommigen om direct na onderdompeling weer snel terug te keren maar ook namen hele groepen de tijd om eens lekker met elkaar in zee op de foto te gaan.

Iedereen was natuurlijk voorzien van een ‘goody bag’ van Unox waarin oranje handschoenen , de bekende muts, een lintje van deelname en… een groot blik speciale erwtensoep.

Trouwens na de duik stonden langs het hele terrein uitdeelpunten klaar met dampende koppen erwtensoep.  Ondanks de vele deelnemers was de organisatie perfect.


Een leuk evenement wat zorgde voor een positief begin van 2012!

 

Vandaag 2 januari kunt u lekker ‘ vluchten’ naar een warmer evenement en wel de winterpasar in Burgers’ Zoo.

O.a.zijn daar Free Line en Edu Schalk nog een aantal dagen te beluisteren en te bewonderen.

De komende 5 dagen kunt u daar nog genieten van de vrolijke tropische markt met de tientallen kramen, de optredende artiesten en natuurlijk al het moois wat Burgers’ Zoo u te bieden heeft.


Voor de foto’s van de Nieuwjaarsduik maar ook van de winterpasar in Arnhem zie: http://www.pictr.nl

 

John van Hese