Loading
Tea for Texas

 

Tea for Texas is in 2009 opgericht met als doel, het spelen van meer dan Country Music in de breedste zin van het woord. Het idee is ontstaan bij oud- muzikanten van Intruders, Occasion band, Montana Blaze, Trespass en MRP, maar thans deel uitmakend van deze nieuwe formatie.

Tea for Texas  is een band met een breed repertoire voor uiteenlopende gelegenheden. Maar altijd even enthousiast en ….LIVE!!!! De bandleden zijn naadloos op elkaar ingespeeld en vullen elkaar qua muzikaliteit en podiumperformance perfect aan. Daar hoort ook een motto bij: Fun is what makes us play. Heel ambitieus, dat wel. We hebben, hoe gek het ook klinkt, de musici die daar voor open staan bij elkaar gebracht.

Tea for Texas brengt een energieke liveshow, zoals live muziek bedoeld is. Niets moet, alles mag. Spontaan, met aanstekelijk plezier en humor en perfect inspelend op het publiek. Maar bovenal: muziek recht uit het hart, altijd live met uitstekend geluid en licht. Een band die precies de sfeer weet te raken?Deze ambitieuze doelstelling moet ook zorgen voor een bijzondere uitstraling op het podium. Dat is voor ons belangrijk en voor het publiek een lust voor het oog. We willen de harten stelen van een aanzienlijk publiek en willen overal inzetbaar zijn. De individuele muzikale achtergronden passen in de lijn van Tea for Texas waardoor Tea for Texas een bredere kleuring heeft in zijn muzikaliteit. Dat is goed voor de band.                                                                                    

Tea for Texas is een 6-man tellende formatie met zeer ervaren en technisch bedreven muzikanten.  De bassist, steelgitarist en toetsenist  hebben elk een heel eigen stemgeluid, waardoor het repertoire verrassend breed is en in iedere stijl even overtuigend. Aangevuld met een drummer, begeleidingsgitarist en een dijk van een sologitarist is de band veelzijdig, origineel, en beschikt daarnaast ook nog eens over een grote dosis energie die zeer aanstekelijk op het publiek werkt. Tea for Texas maakt er een avond van om nooit meer te vergeten!

Zij kiezen bewust voor een passende, aanstekelijke show en gevarieerde, dansbare en herkenbare covers;

country, dance classics, reggae, soul, rock'n roll, jazz, funk, easy-listening.

U noemt het, T4T brengt het.Mede door de verrassende muzikale wendingen die er in het repertoire te vinden zijn weet Tea for Texas zich te onderscheiden van andere bands en weet een ieder aan zich te binden waardoor Tea for Texas  in no time de klik met het publiek gemaakt. 

Een avond Tea for Texas bied voor elk wat wils.PalmaresDe individuele muzikanten hebben een behoorlijke staat van dienst met betrekking tot de optredens in binnen- en buitenland. België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Turkije, Amerika om maar een aantal landen te noemen. De leden van Tea for Texas hebben de afgelopen jaren op het podium gestaan met een groot aantal artiesten van naam, waaronder John Hughey (USA), Lynn Anderson (USA), Danni Leigh (USA), Carlene Carter (USA), Dale Watson and his Lone Stars (USA), Sarah Jory and the Sarah Jory Band (UK), de vermaarde rockformatie Normaal (NL), Riem de Wolff (NL) , Andy Tielman (NL) en Tantowi Yahya (Indonesië, de Country Megaster van de oostelijke hemisfeer). 

Tea for Texas....... Dé garantie voor een risicoloze boeking voor ieder evenement.

Een energieke live-ervaring met heerlijke muziek om naar te luisteren en fijne muziek om op te dansen……

Tea for Texas bestaat uit:

Alex Dutrieux - Lead (backing)Vocals / Bass Guitar

Harry Versluys – Drums/ (backing)Vocals

Alard van Poppelen – Acoustic, Electric Guitar / (backing)Vocals

Ted Tönjes - Pedalsteel Guitar / (backing)Vocals

Naldi Witterland – Lead guitar / (backing) Vocals

Harold Roso – Keyboards / (backing)Vocals

Info en boekingen:

Harry Versluys: 0031 611 88 16 47

Alard van Poppelen: 0031 625 01 19 90